sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Loman lopettajaiset

Tänään loppuu loma ja tulee taas taukoa pilkkiharrastukseen....tai sitten pitää iltapilkillä käydä mutta se on aina vähän semmosta räpeltämistä että en oikein koskaan ole saanut hyvin kalaa iltaisin...ei jotenkin osaa suunnitella kalareissua kunnolla jos ensin pitää käydä töissä ja sitten illaksi ajaa hätäisesti johonkin lähirantaan nypyttelemään. Illat ei vielä edes ole kovin pitkiä kun eletään vasta maaliskuun alkua, tosin jäät heikkenee tänä vuonna siihen malliin että kun kelloja siirretään kesäaikaan saatetaan monilla pilkkipaikoilla jo vetää uistinta.

Loma sujui kohtalaisissa merkeissä kalastuksen osalta. Alkuperäinen suunnitelma oli että olis pitäny sitä isoa ahventa etsiä mutta kun pari reissua oli niin tukkosia ja Höytiäiseltä kuitenkin lähes varmat ruokakalat niin päätin sitten viimeisenäkin päivänä pommittaa sitä paikkaa. Tänään kolmas reissu samalle paikalle viikon sisään. Yleensähän tämmönen saman paikan pommittaminen menee siihen että jos yhdellä reissulla saa hyvin, toisella vielä kohtalaisesti niin seuraava reissu onkin jo huonompi...niin kävit tänäänkin. Tai ei reissu huono ollut, kala oli vaan selvästi pienempää. Lisäksi teloin polven niin ei jaksanut oikeastaan kierrellä kalapaikkoja etsimässä, kyttäilin paria avantoa joiden alla tuntui jotain elämää olevan. Tuo polviepisodi oli siis semmonen että kävelin perkeleen liukkaalla peilijäällä, toisessa kädessä reppu ja toisessa kädessä kaira. Jalka lipes jotenkin ja menin turvalleni jäälle ja iskin molemmat polvet jäähän, oikeanpuoleisen pahemmin. Näkyviltä vammoilta säästyttiin kun kairan terä ei aivan osunut naamaan vaikka lähellä oli...nyt särkee polvee ihan v**usti vaikka just heitin buranaa naamariin ja istun tässä tuolissa lepoasennossa.

Velimies oli mukana tänään kun perhekiireiltään jouti ja hän sattui päivän kalaisimmalle reiälle. Ahvenet oli melko pientä sinttiä mutta alle sattui siikaparvi josta sai nykäistyä 7kpl jäälle asti. Veljen koko kalapussi painoi noin 5kg kun itse sain tyytyä reiluun kolmeen. Jonkun verran jätin kalaa jäälle kun lokit kyttäili niin nälkäisen oloisina lähistöllä. Itse pilkin taas pelkästään tasapainoilla josta johtuen pienempi kalapussi mutta mulla taisi olla hieman suurempi ahvenen keskikoko.

Yhteenvetona siis voitanee todeta että vaikka koko kausi jäisikin vähän lyhyeksi eikä enää montaa pilkkipäivää tulisi niin jonkunlaiset tavoitteet tälle talvelle on täyttynyt. Olen saanut oman enkka-ahvenen tasapainopilkillä. Lisäksi toukkavehkeisiin ei juuri ole tarvinnut koskea ja vaikka olisi tarvinnutkin parilla reissulla niin enpä joustanut periaatteista. Tasurin koon kasvattaminen on vielä vähän vaiheessa, sillähän sitä kalan keskikokoa saisi kasvatettua mutta toisaalta täähän on vasta eka tasuritalvi ja tuommosta muutaman sadan gramman ruokakalaakin on tosi mukava vetää jäälle niin pysytään tasurin koon suhteen vielä kohtuudessa. Isoja tulee toki tarjottua joka kerta mutta vielä ei oikein maltti ole riittänyt niitä pelkästään uitella. (niillä kellä maltti riittää onkin sitten saaliit vähän komeampia, tänäänkin kaverille oli kiloahven on noussut lähivesiltä).


Joskus tääkin saalis olis ollu niin hyvä että tästä ois riittäny juttua monta viikkoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti