torstai 6. maaliskuuta 2014

Loma jatkuu kalaisissa merkeissä

Eilinen oli tavallaan huilipäivä jäältä, tavallaan ei. Kävin mökillä paistelemassa makkaraa ja vähän valokuvailemassa mutta tuli jonkun aikaa pilkkiäkin liotettua järvessä. Laiturin vierestä yritin saada täkykaloja jos ois koukkuja viritelly pyyntiin mutta morrilla nousi semmosia pikkusormen mittaisia mustia ahvenia jotka oli ihan liian pieniä täkykaloiksi joten jäi koko touhu sitten siihen. Tapsin päästä kävi joku tempasemassa morrin joten vielä hetken heiluttelin isompia tasureita hauen toivossa mutta enempää ei jaksanu tuolla järvellä kiinnostaa pilkittely. Karu ja melko syvä ja tummavetinen josta kesällä saa melko helposti ruokakalat mutta talvella todella vaikeeta varsinkin pilkkivehkeillä.

Tänään sitten tiistain kalapaikoilla Höytiäisellä. Alkuperäinen suunnitelma oli että olisin morrilla yrittäny siikoja mutta suunnitelmia joutui muuttamaan siinä vaiheessa kun huomasin että toukat oli unohtunut kotiin jääkaappiin. :( Eipä siinä mitään, tasureita sitten uittelin ihan ok menestyksellä. Isompia uittelin aamusta mutta silloin ei syönyt oikein mikään kala. Pari varovaista tärppiä kevennettyyn tasuriin mutta ei muuta...joskus 10-11 aikaan kala alkoi syödä mutta pitempää putkea ei tullut, vain hajanaisia ahvenia sieltä täältä ja yksi siika. Kyttäilin siis samoja reikiä joista edellisellä kerralla oli kalaa tullut. Joku oli siinä edellisenä päivänä käynyt mutta jäljistä päätellen ei mitään mättöjuhlia ollut viettänyt...
Kun nuo avannot tuntui hyvin hiljaisilta kairailin lähistölle muutamia reikiä ja niistä alkoi tulla ahventa hyvin, ei vaan kovin montaa isompaa. Semmosta alle 100g ahventa oli seassa, muutamia 350-400 grammasia ja sitten ihan sitä perus filekalaa. Kalaa tuntui olevan taas ihan missä syvyydessä tahansa pinnasta pohjaan. Siiat otti ahventen seasta, ei tullut siikoja kun niitä yritin erikseen aivan jään alta näköpilkillä.
Aamusta puoleen päivään asti kalat tuli oranssilla MA-muikulla, puolilta päivin keli vähän kirkastui ja paremmin rupesi syömään saman merkkistä tasuria sinisenä. Pienetkin ahvenet otti paremmin karvapyrstötasurin päätykoukkuun kuin alla heiluneeseen värikoukkuun eli kala on selvästi syönnillä kun kohdalle sattuu. Mietin tuossa että kun isommilla tasapainoilla pilkkii niin kala on melkein aina värikoukussa...eli onko sitten parempi pilkkiä pienellä tasurilla kun kala ottaa siihen syödäkseen koko tasurin. Liian isolla pilkillä jos kaloja ei ole ollenkaan päätykoukussa kiinni niin touhu tuntuu enemmän värikoukkupilkinnältä....tai sitten pitäisi olla alla pelkkä kolmihaarakoukku ilman väripallukoita.
Iltapäivästä kun aurinko alkoi paistamaan pilvettömältä taivaalta syönti loppui täysin eikä enää tärppiäkään kuulunut joten se oli sen merkki että sai lähteä rantaa kohti tallustelemaan.

Kalapussin paino kuutisen kiloa, siiat pieniä...suurin tais olla jotain 250g paikkeilla.

Huomenna melkein pakko pitää pyykki/siivouspäivä ja miettiä viikonlopuksi uusia suunnitelmia. Ehkä jonnekin vähän isompaa ahventa yrittämään. Kappaleita on saanut jo vetää tarpeeksi tälle lomalle.


Isoimmat ahvenet ja siiat


Siikoja tuli vielä yksi lisää joten tässä kaikki siiat yhteiskuvassa :D
Tasurisärki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti