tiistai 4. maaliskuuta 2014

Höytiäisellä hölmöilemässä

Eilen siis tuli tieto että Höyskällä saattas olla kala syönnillään. Tänään läksin samoille mestoille josta eilen olivat kiskonu muutaman kilon kalaa. Kuulemma kalaa olis saanu kiskoo eilen vaikka kuinka paljon mutta mukana oli ollut pieni kalastajan alku joka aina oli halunnut semmoiselle reiälle jossa oli syönti päällä ja senhän tietää miten tuommoisena päivänä aikuisen pitää toimia. Lapselle pitää antaa mahdollisuus saada jotain niillä ensimmäisillä pilkkireissuilla että kipinä hommaan säilyy...

Tänään oli aamusta todella hiljaista. Uittelin 7cm Karismaxeja parissa eri värissä ja myös eri värisiä Nils Mastereita mutta kala ei ollu otilla. Harmaalla ässällä sain yhden pienen ahvenen ja morrilla pari sinttiä lisää, lisäksi välivedestä pari tuppisiikaa. Siikaa oli selkeästi välivedessä enemmänkin mutta olivat aika varoivaisia, morrivavan kärki nousi eli siiat vaan nosteli morria ylöspäin mutta eivät ottaneet....olisi ehkä pitänyt olla ohuempi siima ja pienempi morri mutta enpä ollut siikoja lähtenyt yrittämäänkään vaan isoja ahvenia.
Puoleen päivään mennessä saalis oli todella nihkeä, mutta kohta tuli ensin yhdeltä reiältä muutama parempi kala ja seuraavalla reiällä istuinkin sitten iltapäivään asti. N. 5kg tuli kalaa yhdestä avannosta. Paikalla oli vettä n. 5-6 metriä ja kalaa tuntui olevan joka kohdassa pohjasta pintaan. Tasuria nostamalla ja laskemalla sai kaloja aktivoitua ja aina muutamia kaloja tuli välivedestä ja kun välivedessä hiljeni niin pohjan tuntumasta otti kun tasuria vähän laski.
Ottipelinä toimi tänäänkin MA-muikku oranssin värisenä. Kesken kovan syönnin olisi voinut kokeilla kookkaampaa tasuria mutta satuin istumaan vanhalla 4" reiällä joten en viittiny semmoseen koloon tunkee isompaa tavaraa enkä uskaltanu kairata ihan viereen uutta reikää että kalat ei säiky. Olin tyytyväinen siihen että kala oli syönnillään ja sitä tuli pitkästä aikaa reilummin.

Yhteensä kalaa oli 7kg. Kymmenen suurinta ahventa muutaman gramman pyöristyksellä 3 kg. Suurin yksilö 395g. Kalojen mahassa oli todella pientä, vain muutaman sentin pituista kuoretta tms. pikkukalaa joten ehkä siitä syystä ei kovin isot pilkit maistunut.

Huomenna on pakko huilata että jaksaa loppuviikon pilkkiä aktiivisesti. Saa nähdä tuleeko tämän päivän paikka käytyä katsastamassa uudestaan vai olisko se Onkamon tai Särkijärven vuoro vaihteeks...tai Heposelän...sieltä kuulin taas kauheita kalajuttuja.


Päivän ahvensaalis

Höytiäisellä ei näiltä pikkusiioilta voi välttyä jos morria uittelee välivedessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti