sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulupäivä

Hyvää joulua toivotan tässä kaikille blogin lukijoille. Koska elelen pääasiassa yksin eikä elämässä ole mitään sen kummempia velvollisuuksia joulunakaan niin joutaa istumaan avannon äärellä. Tänään mietin aamulla pitkään pilkkipaikkaa ja päätin lähteä Pöllänniemeen kokeilemaan onko siellä parempi jää kuin Hepolahden puolella, ainakin siellä on autolle parkkipaikkaa riittävästi.

Kairailin varovasti siinä pudotuspaikan laiturin vieressä mutta jään paksuus yllätti. Läksin siitä sitten Kurjenpää -saarta kohti ja kokeilin noin kymmenen reikää tuloksetta. Jäätä oli riittävästi, enimmillään 27 senttiä joista 16 näytti olevan kirkasta ja loput valkoista höttöä. Jään pinta oli aivan kuiva eikä upottanut missään vaiheessa, vain pientä ritinää kuului jossain jalkojen alla kun asteen parin yöpakkanen oli jäädyttänyt jäällä olleen veden. Kalaa ei alkanut kauissa näkyä jotain paksuhkoa viivaa lukuunottamatta jonka epäilin isommaksi haueksi joten päätin lähteä selälle päin seikkailemaan. Jään paksuus yllätti sielläkin. Joka paikassa missä kairasin oli vähintään 20cm jäätä ja siinä oli osa teräsjäätä (tai ainakin sen näköistä) ja loput valkoista heikompaa jäätä. Ensin oli ajatus jäädä erään matalikon päälle (mikä olisi varmasti ollut paras ratkaisu) mutta kävelin vajaan parin kilometrin matkan erääseen vedenalaiseen niemekkeeseen josta viime kevään viimeisillä reissuilla onnistuin saamaan jonkun puolikiloisen ahvenen ja karkuutin suurempia.

Jää oli sielläkin riittävän paksua mutta kalaa ei löytynyt. Tai oli siellä pohja täynnä jotain sinttiä mutta en onnistunut edes rokastamaan niitä. Tein reikiä melko tiheään ja ongin niitä kevennetyillä, yhden n. 150g ahvenen onnistuin saamaan mutta se jäi päivän ainoaksi. Alueella pyöri onneksi haukia ja ne oli ihan mukava lisä muuten hiljaiseen päivään..kauiussa niitä näkyi useampia, kaksi sain ottamaan tasuriin. Tosin ei niitä tarvinnut erikseen houkutella. Nousivat ihan paikallaan olevaan tasuriin väliveteen. Olisi varmaan pitänyt vaihtaa taas paikkaa jossain vaiheessa mutta näin vuoden pimeimpään aikaan ei kunnolla kerkiä onkia yhtäkään pientä aluetta kun jo päivä alkaa hämärtymään. Tarkoitus oli tänä talvena panostaa enemmänkin Heposelän onkimiseen mutta varmaan kannattaa uhrata vähät pilkkipäivät jonnekin matalampiin lahtivesiin jotka ovat huomattavasti kalaisampia.

Molemmat hauet pääsi takaisin kasvamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti