sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Lisää reissuja huonoille jäille

Jäät on edelleen tosi huonossa kunnossa johtuen runsaasta lumimäärästä eikä tuonne kaikki ole edes uskaltaneet mennä vielä urheilemaan. Kaverin kanssa käytiin kuitenkin taas kahtena päivänä jäällä eikä jääty aivan ilman saalista. Eilinen päivä meni Hepolahdella seikkaillessa. Aamusta en saanut mitään vaan kaveri hoiti kalojen kiskomisen. Laikkuja oli jäällä ja niistä tuli päivän saaliit. Jossain vaiheessa sitten minunkin pilkkeihin alkoi tarttua muutamia ahvenia ja ihan perus ruokakalat sieltä nousi kun jaksoi tarkasti tasuroida ja kaikua kytätä. Kaverilla oli isompi pussillinen kalaa mutta ei mitään kovin suuria. Oma suurin oli n. 450g. Kalan syönti tuntui paranevan iltaa kohti mutta aivan pimeään asti ei viitsinyt kytätä vaikka sainkin pois kävellessä yhdeltä laikulta läheltä rantaa vielä pari filekokoista ahventa. En tiedä oliko tasapainon värillä niin suurta merkitystä mutta jonkunlainen tuntuma jäi että tuommoista oliivin vihreää puri parhaiten.

Tänään vähän eri paikassa eri järvellä. Tarkkoja koordinaatteja ei viiti huudella kun kyseessä ei ole ns. oma paikka vaan kaverin paikka. Perjantaina harrastin elämäni ensimmäisen kerran spinningiä ja sen päälle venyttelyä ja tänään oli selkä niin kipeä että en aio enää koskaan venytellä. Tänään siis jäi kalasaalis aika vaatimattomaksi omalta kohdalta kun ei jaksanut kunnolla liikkua ja kairata. Kyttäsin paria laikkua koko päivän ja sain kaksi n. 400g ahventa ja muutamia pienempiä sinttejä sekä yhden pienen hauen. Kaveri juoksenteli jossain kauempana ja sai pikkusen vajaan kiloisen ja taisi olla muutamia yli puolikkaita lisäksi pussissa.

Lunta alkaa olla joka paikassa aivan käsittämättömän paljon joten ei nuo jäät kovin hyvin vahvistu tuosta. Laikkujen kohdilla oli kohvajäätä molempina päivinä ja sen alla muutama sentti terästä. Jossain lumisimmissa kohdissa ei ollut kun muutama sentti jäätä ja kaira meni tänään yhdessä kohdassa läpi neljällä pyöräytyksellä....mutta viikon päästä taas johonkin jos ei tule mitään esteitä, pakkasten suhteen näyttää hyvältä kunhan vaan ei tulisi enää yhtään lisää lunta niin eiköhän sitä pian juosta jo Kuoringankin jäällä.

Lauantain kaloja. Tasuri kuvassa JOJO-kevennetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti