lauantai 24. joulukuuta 2016

Aaton aatto

Hepolahdella aaton aattoa viettämässä. Aamulla vähän mietin että onko sitä jäätä ollenkaan mutta rannassa näin jäällä jo pari muuta kalastajaa joiden on täytynyt hiipiä jäälle pimeän aikaan joten uskalsin itsekin melko huolettomasti lampsia pelipaikoille. Kairatessa havaitsin jään olevan kyllä melko paksua mutta huonolaatuista, teräsjäätä ei ollut kuin muutama sentti ja kaikenlaista kohvaa ja sohjoa sitten siihen lisäksi. Kyselin noilta muilta kalamieheltä onko ahven ollut syönnillään ja kuulemma pari päivää aikaisemmin paikalta on nosteltu yli 900g ahvenia ja suurimmat on irronnut kun eivät mahtuneet 6" reiästä tulemaan. Jaahas. Itse en koskaan tuolla ole onnistunut noin suuria saamaan mutta pitäähän se yrittää. Toiset onki siinä ihan pienillä karvapyrstöillä ilman kaikua ja itse reilusti 10cm kevennetyillä ja tuijottelin ruutua. Pohjassa näkyi vaan silppua ja kun tarjosin 5cm karismaxia niin aina joku sormen mittainen sintti erehtyi kiinni. Paikka vaikutti hiljaiselta suurempien kalojen suhteen ja koska se oli ihan täyteen kairattu päätin ottaa noin 400m siirtymän matalikon toiseen reunaan. Toiset jäi rei'ittämään samaa aluetta vaikka siinä oli jo reikää enemmän kuin emmental juustossa.

Heti kun porasin ensimmäisen reiän uuteen paikkaan näin ruudulla hyviä kaloja. Eivät olleet kuitenkaan otilla. Vaihtelin erilaisia pilkkejä, pienellä tasurilla sain muutaman sintin ja yhden n. 200g kalan. Kairasin uuden reiän viereen ja sain heti n. 300g ja 500g ahvenet iskemään JOJO kevennettyyn mutta siihen sitten paremman kokoiset jäi. Pientä kalaa piirtyi kaikuun joka reiällä todella paljon mutta isoja ei. Sieltä täältä sain vielä ruuaksi kelpaavia 100-200g kaloja, välillä kevennetyllä ja välillä pienemmällä tasurilla. Ei ollut oikeastaan väliä millä tasurilla pilkki, pienetkin piti houkutella iskemään ja ne sai samalla tavalla tarttumaan isompaankin pilkkiin. Uittelin tuota yhtä vihertävää kevennettyä eikä oikein jaksanut vaihdella. Kotona kaloja peratessa ahventen mahoista löytyi n. 5cm pituisia sulamattomia ahvenia joten ehkä hieman pienempi tasuri ahvenvärissä olis voinu toimia. Yleensä tuolta löytää ahvenen mahoista särkeä ja pientä pasuria. Yksi asia joka ihmetytti oli se kun pilkin tänä talvena tuolla jo toista kertaa mutta en ole saanut edes yhtä haukitärppiä. Yleensä tuolla ei voi välttyä hauilta ja kaverit on nostanut sieltä lähes kympin kaloja kevennetyillä tasureilla. Oma ennätyskin on jotain 5-6 haukee päivässä (vois tarkistaa vanhasta blogikirjotuksesta mutta en jaksa).

Alue jolla pilkin oli tosi pieni. Monta kertaa mietin että lähden vähän syvempiä alueita tutkimaan mutta päivä on tähän aikaan vuodesta niin pirun lyhyt ettei isoja muutoksia kerkiä tehdä joten tein reikää lähekkäin n. 3,5 metrin vedelle jonka molemmilla puolilla on vajaan parin metrin matalikot. Tuolla kiinnostaisi käydä vielä joululoman aikaan uudestaankin mutta tie josta rantaan mennään on vähän arvoitus...olen vähän saanut semmoista vihjettä että tien auraaja ei tykkää että sinne pysäköi pilkkimiehet autojaan vaikka aivan hyvin siellä tilaa olisikin. Toiselta puolelta lahtea tulee sitten helvetinmoinen matka kävellä ja jos siellä sattuu olemaan upottavaa kohvaa ei tee mieli kahlata...pitänee miettiä joku muu paikka (tietäs vaan missä on sen verran jäätä että uskaltas mennä). Tuollakaan ei ollut mikään kovin kaksinen jää mutta joku heikkopäinen paineli moottorikelkalla Lehmonsaaren kupeella joten aika huolettomasti itse uskalsin jalkamiehenä liikuskella...ainoastaan kaislikon reunoilla oli niin mustia kohtia että ne teki mieli kiertää kauempaa.

kotona vaaka näytti suurimman painoksi 505g.

ps. kuvassa Kirpun uusi kehivapa joita tilasin itselleni pari kappaletta joululahjaksi. Entinen on sen verran kärsinyt ettei tiedä koska siitä aika jättää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti