sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Hengissä edelleen

En ole vielä pudonnut jäihin enkä edes lopettanut kalastusta vaikka blogissa on ollut hiljaista. Pilkillä on käyty joka viikonloppu ja yleensä molempina päivinä mutta mitään raportoitavaa ei ole tullut. Pari kertaa on käynyt niin että aamusta on tullut joku 400g filekala ja sitten loppupäivän on saanut onkia tyhjää. Sitten tuli viiden täysin kalattoman reissun putki. Kaksi päivää tuli tasuroitua Puruvedelläkin mutta en saanut kun yhden tärpin toisena päivänä. Ei jostain syystä edes pahemmin harmittanut kun kaverit veti vieressä isolla wolframimorrilla reput täyteen, suurimman ahvenen ollessa 750g.

Talvilomalla kävin lisäksi testaamassa Oriveden kuhakivenselkää, Savonselkää ja Jänisselkää. Ainoastaan Savonselältä tuli pari filekokoista kalaa kevennetyllä tasurilla. Eilen sitten olikin harvinainen päivä kun tapahtumia oli siiman päässä enemmän kuin yhdelläkään reissulla koko talvena. Kyttäsin samaa montun reunaa josta vuosi sitten nappasi 910g ahven. Aamulla olin paikalla n. 6:45 mutta olis varmaan pitänyt olla jo tuntia aikaisemmin koska syönti hiipui varasin nopeasti auringon noustua täyteen korkeuteensa. Ekalta reiältä iski heti parinsadan gramman ahven ja 1,5kg hauki...muutamia filekaloja siinä tuli lisäksi aamusta, oisko suurin ollu 300g. Ahvenet tuli kaikki pienemmillä tasureilla, Panuccin pikkukevennetyllä ja Nilsun papukaijalla. Lisäksi tuli vielä toinen, hieman pienempi hauki. Keskityin pilkkimään melko pientä aluetta koska siinä oli jää niin kuivaa että jaksoin 8" kairalla tehdä reikiä, kun kävelin vähän kauemmaksi kokeilemaan erästä syvänteen päätä jouduin toteamaan jään niin vetiseksi ja kerrostuneeksi että en saanut reikää väännettyä. Ensimmäinen kerta tänä talvena kun loppuu äijältä voimat. Palasin siis aamun reijille josta nyhdin vielä läjän silppua lähellä kyttääville lokeille ja variksille.

Illalla mietin sitten tämän päivän paikkaa ja sain vinkin että Kiteen Pyhäjärveltä oli tullut mukavasti kalaa tapsilla ja ne oli oksentanut muikkua että sieltä voisi tasapainollakin jotain saada. Pitkä matkahan tuonne on ajella mutta ajattelin että eipä siinä paljon häviä jos käy kerran tuollakin kokeilemassa. Aamulla olin jäällä puoli seitsemän aikoihin ja kala oli vähän aikaa melko aktiivista, nousi väliveteen ja antoi muutamia tärppejä kevennettyihin mutta sitten niiden kiinnostus hyytyi täysin. Etsin kalaa vanhojen reikien ympäristöstä n. 12-13 metrin vedeltä mutta jossain vaiheessa päätin kokeilla syvemmästä ja sainkin 15,5 metrin vedestä päivän ainoat kalat, seitsemän kappaletta ahvenia jotka piti härnätä iskemään tosi pienellä tasurilla. Olis noita voinut saada enemmänkin mutta mulla ei hermo kestäny, pohja oli ihan täynnä kalaa ja tasuria piti nypytellä kalaparven seassa ja välillä joku sitten iski kiinni, tai oikeastaan ui niin lähelle että koukku tarttui huuleen.

Torstaina alkas pääsiäisloma, toivotaan että tähän tummemmille lähivesille alkas tulla lumettomia laikkuja jäälle että ei menis ihan hakuammunnaks taas koko touhu. Höytiäiseltä on tullu kuulemma tosi hyvin kalaa, samoin kuuluu tulleen Orivedeltä päin ja jänisselältä, saa nähä mihin sitä lähtee vehkeitään liottelemaan. Alkaa olla taas se aika vuodesta että pitkän tyhjänpyytämisen jälkeen pienempikin ahven tuntuu mukavalta siiman päässä. Kausi on muuten mennyt juuri niinkuin ennustinkin eli ensin tulee se kilokala, sitten pari puolenkilon ylitystä ja sitten ei mitään. On muuten edelliseen talveen verrattuna aika vaatimatonta kun koko talvena puolen kilon ylityksiä vain 3 kpl; 1450, 840 ja 520. :(

No jospa se tästä vielä.

pitkästä aikaa saalista

tää saalis on lähinnä säälittävä mut kyllä tästäkin kerran syö yks ihminen


1 kommentti:

  1. No niin..Hyppäsin tuoltaa Jaanan blogista tänne..Hyvä blogi...jaksa nyt vaan päivitellä..hiljaa hyvää tulee:)
    Kireitä toivon..T:Jäpä_K

    VastaaPoista