perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen pilkkimaraton, OSA 2: Hepolahti/Hartikkalan lahti

Taas tuli semmonen päivä vietettyä jäällä että jossain muualla olis varmaan ollu jotain mielenkiintosempaa tekemistä. Viime talvena sain tuolta tämän päivän paikoilta useita yli puolen kilon ahvenia, joku taisi olla yli seiskasatanen ja kaverit veti vielä isompaa, lisäksi siellä on paljon haukea joka antaa mukavasti tapahtumia siiman päässä pitkin päivää...tänään kuitenkin näytti aamusta että ei tule mitään, tosin ensimmäisellä reiällä uiskenteli alla jäätävän kokoinen hauki joka ei suostunut ottamaan  mihinkään pilkkiin paitsi ihan pieneen tasuriin josta sitten koukku oikesi muutaman sekunnin uittelun jälkeen.

Sitten noin neljä tuntia tyhjän pyytämistä, ei auttanut vanhat paikat, pohjassa näkyi kalaa vaikka kuinka mutta en saanut niitä ottamaan, eivät kuitenkaan näyttänyt kovin pieniltä joten ihmettelin missä vika. No lähistölle tuli joku toukkaukko onkimaan ja se kisko jäälle ainakin 40kpl melko suuria särkiä joten päättelin että osa kaiussa näkyvistä kaloista voi olla särkiä kun edes pienet tasurit eivät kelvanneet. Ja kalaa oli alla paljon, välillä 4,5m vedellä oli pohjassa n. metrtin kerros kalaa niin että kaiku piirsi pelkkää yhtä mössöä. Jossain vaiheessa sitten harvakseltaan silppuahven alkoi syömään ja kun laitoin pienen tasurin alakoukkuun silmän syötiksi sainkin yhden n. 150g särjen.

Enimmäkseen uittelin kevennettyjä tasapainoja mutta ne ei kiinnostanut tänään kaloja, ainoastaan yksi n. 150g ahven otti salakannahkaiseen, muut kalat piti härnätä MA-muikulla jolla tuli myös iltapäivästä melko nopeaan tahtiin 3kpl alle kilon painoisia haukia. Muutama muukin haukitärppi tuli pieniin tasureihin mutta jostain syystä isommat ei haukiakaan kiinnostanut. Sain vielä harvakseltaan pari 150g ahventa mutta päästin takaisin kasvamaan kun aina jokaisen kalan jälkeen tuntui että toista filekokoista ei varmaan enää tule.

Vanha järjestelmäkamera oli mukana isojen kalojen toivossa kun puhelimen kamera on aika paska, mutta tänään ei juuri saaliilla päässy kehumaan. Yritin sitten kuvailla lokkeja mutta vanhan kameran nappulat on niin eri paikoissa kun uudessa että koko ajan oli joku väärä asetus päällä ja kuvat epäonnistui...ja vaikka tuolla 55-250mm objektiivilla ja croppirungolla yltää lähemmäksi  kuin uudella kameralla ei kuvaaminen ole mitään nautintoa kun on parempaan runkoon tottunut.

Ilma oli tänään suoraan sanottuna per***stä. Lunta satoi koko päivän vaakatasossa vaikka eletään maaliskuun loppua. Kohta saisi alkaa pilkkikelit korjaantumaan, huomenna taidan pitää lepopäivän kun lupailee räntäsadetta.

"siinä ois kalaa mut en uskalla ottaa kun pelkään että ne on myrkytetty"

"jätkä vei mun kalan"

päivän suurin (facepalm tähän kohtaan)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti