sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ei vieläkään huippusaaliita

Kalattomien reissujen jälkeen alkoi olla ideat vähissä. Kuulin huhuja että Höytiäiseltä on tullut hyvin ahventa ja siikaa ja päätin käydä kokeilemassa samoja mestoja mistä keväisin olen usein kilotolkulla hyvää ahventa nyhtänyt jäälle. Aamulla olin jo hyvissä ajoin jäällä ennen auringon nousua ja päätin testata yhden 12m "kuhamontun" mutta siinä ei näkynyt muuta kuin joku kuoreparvi välivedessä. Siitä sitten etenin tutuille paikoille kairaten vähän väliä sinne tänne reikiä mutta kaikuluotain ei näyttänyt missään mitään kalaa. Aivan kuin koko alue olisi ollut kaloista tyhjä. Muutaman kymmenen reiän jälkeen löysin todella matalasta, alle 5m vedestä jossa en ole aiemmin onkinut, vähän kalaa mutta ne olivat ilmeisesti todella pieniä kun sain tasureihin vain muutamia vaivaisia tärppejä. Tuntui taas melko käsittämättömältä että miten näin monta kalatonta reissua voi yhdelle ihmiselle sattua mutta paikkavalinta oli vaan taas ihan väärä, muualta oli sinäkin päivänä pilkitty todella suuria ahvenia. Pitää tästä lähtien jättää tuo Höytiäinen rauhaan ja korkeintaan maalis-huhtikuussa käydä joku reissu siikojen perässä tekemässä. Aivan täysin ei silti munat menneet pataan sillä sain kaksi reilusti alle 100g ahventa kun olin jo autolle kävelemässä mutta löysin erään verkkoavannon vierestä paikan johon oli kairattu ihan älytön määrä reikiä...siinä oli joku matalikko syvän väylän keskellä ja se oli ihan täynnä pikkuahventa. Päivän kohokohta oli kun velimies tuli moottorikelkalla jäälle ja sain kokeilla vähän miten semmonen sporttimallin Arctic Cat kiihtyy (en tosin uskaltanu ajaa kuin kuuttakymppiä vaikka siitä olis varmasi lähteny tuplat) :D

Tänään lähdin parin kaverin mukaan ihan toiseen suuntaan tummemmille vesille, paikkaan josta oli lähipäivänä nosteltu 700-800g kaloja. Ajeltiin helvetin huonoa tietä ja päästiin jotenkuten perille rantaan. Höytiäisellä oli eilen todella raskas kävellä kun lumi oli märkää mutta tänään keli oli vielä huonompi kun yön aikana ilma oli pakastunut ja kovettanut lumen pinnan mutta ei kuitenkaan kantavaksi.

Kairailtiin semmosia 4-8m vesiä ja vaikka isompi kala ei ollutkaan syönnillä tänään oli sentään positiivista että lähes joka reiällä näkyi kaiussa jotain elämää. Joitain parempiakin kaloja kävi silloin tällöin välivedessä kevennettyjä tasureita katsomassa mutta kiinni eivät tarttuneet. Muutamia sormenmittaisia tarttui värikoukulliseen Nilsun tasuriin. Jossain vaiheessa kokeilin pientä dropshot-jigiä ja se tuntui kiinnostavan kaloja huomattavasti enemmän kuin tasurit, valitettavasti vain kala oli niin pientä että jigiin tuli suurimmaksi osaksi vain tärppejä, pari kalaa kuitenkin tuli ylös asti joista suurempi 340g oli jo sellainen että niitä olisi mielellään nostellut useampiakin. Kaverille sattui myös muutama 200-300g ahven. Ei mikään paras kalareissu tämäkään mutta sentään jotain tapahtumia ja aina tuolla on useamman ukon porukalla mukavampi onkia vaikka tyhjää kuin yksin pönöttää keskellä jäälakeuksia.

Taas käydään arkisissa askareissa viikon verran ja kun viikonloppu koittaa lähdetään kohti uusia seikkailuja ja toivotaan että saaliit tästä edes vähän paranisi. Onneksi päivät alkaa pidentymään niin voi suunnitella pidempiä reissuja eikä tarvitse vain käydä jäällä kääntymässä kuten vuoden pimeimpään aikaan. Aikaiset herätykset kyllä alkaa keväällä olla vähän nihkeämpiä, varsinkin jos edellisenä iltana ei malta mennä nukkumaan ajoissa kuten en itse aina malta...eilenkin tuli oltua baarissa yli puolenyön rokkia kuuntelemassa...ja väittelin kaverin kanssa kaikuluotaimen käytöstä. Kun kerroin että ostin 350 euron luotaimen niin ei oo köyhällä varaa kiskoo kuuden euron tuoppeja baarissa johon sain vastaukseksi että kaikuluotain on ihan huijausta ja kyllä mieluummin kannattaa kaljaa ottaa.....jossain vaiheessa mulla petti ääni kun jouduin baarissa metelin yli huutamaan ja taisin jäädä väittelyssä häviölle.

Melko säälittävää








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti