tiistai 10. maaliskuuta 2015

Lomaviikon loppureissut

Höytiäisellä tais tulla käytyy peräti viitenä päivänä, yks reissu oli vaan nopee käynti jäällä veljenpojan kanssa. Makkarat paistettiin ja vähän aikaa pilkittiin...mulla kerkis siikaparvi pyörähtää alla ja karkuutin siitä kolme hyvänkokoista kalaa, ylös sain 5 ahventa joista suurin, 520g saattaa olla ensimmäinen puolenkilon ylitys Höytiäiseltä...en oo varma tuliko joskus Teerisaaresta päin isompia.
Seuraavana päivänä olin kaverin kanssa jäällä. Hänen pilkkiin puraisi heti aamusta 46cm eli juuri mitan täyttävä kuha. Ahven söi kohtalaisesti mutta koska yritin kyttäillä siikoja niin en jaksanu liikkua ahventen perässä paljoa vaan pilkin melkeinpä koko päivän kolmea reikää vaihtelemalla. Pohjasta pintaan tasuria nostamalla aina muutaman kalan parvissa tuli ahvenet, siikoja tuli neljä kappaletta, tuota perus tuppisiikaa. Höytiäisen ahvenenkka parani vielä kymmenellä grammalla kun päivän isoin painoi 530g. Kalat tuli MA-muikun pienemmällä koolla kun edellisillä reissuilla uitin suurempaa kokoa joka tuntuu olevan hieman liian suuri siialle. Ahvenen keskikoko alueella on mielestäni hyvä, kymmenen suurinta ahventa painoi 3,2kg eikä lokeille jätettäviä pikkusinttejä ollut seassa ainuttakaan.Perjantaina kävin Heposelällä muutaman tunnin. Tarkoituksena oli pilkkiä haukea mutta isommat jytkyt ei olleet liikenteessä. Panuccin kevennetyllä muikulla sain 3 kpl kilon painoisia perushaukia nopeasti ja sitten rupes ahvenen silppu tökkimään. Kiertelin reikiä myös lusikkauistimia heilutellen mutta ne ei kiinnostanu kaloja. Jossain vaiheessa vaihdoin kevennetyn tasurin nils masterin papukaijaan ja sinttejä alkoi nousta ja sekaan muutamia ruuaksi kelpaavia ahvenia. Ihan pienet karvapyrstöt ei ollut edes mukana, turha niitä on hauille syöttää että on sitten jotain millä pilkkiä siikojakin. Yhteensä päivän 10 fileahventa painoi 2 kg. Kala söi aamusta muutaman tunnin kun keli oli kirkas ja aurinkokin välillä näyttäytyi, kun lumisade alkoi ei enää edes pikkusintit tökkiny joten jäältä jouti pois.
Sunnuntaina viimeisenä lomapäivänä lähettiin vielä kerran kokeilemaan tuo Höytiäisen paikka. Vesisateet ja plussakelit oli hävittäny lumet jäältä ja ainakin ne reiät joista kalaa tuli viikolla oli aika hiljaisia. Muutamia ahvenia siitä ja pari siikaa. Kaveri löysi kauempaa ahventa ja pilkki 4kg pussillisen perus fileahventa. Itsellä kuvan siikasaaliin lisäksi 5 fileahventa ja tasurilahna. Siioista suurin lähenteli jo puoltakiloa joten pitkästä aikaa tuli jäälle ihan sen mallinen kala mitä tuolta siikapilkillä tavoitellaan. Suurimman siian mahasta löytyi 8cm pituinen, osittain sulanut kala joten melkoisia petoja ovat, silti uskoisin että pieni viehe on se mitä suuremmallekin siialle kannattaa tarjota.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti