tiistai 17. maaliskuuta 2015

Aurinko paistaa, kala ei syö

Aurinkoisia ilmoja on riittäny ja jäällä on ollu mukava istuskella mutta valitettavasti saaliit on jääneet melko vaatimattomiksi. Lauantaina kävin Suur-Onkamolla...aamulla seitsemän aikoihin kun aurinko ei ollut vielä kovin korkealla sain yhdestä avannosta 3kpl 150-200g ahvenia ja yhden tosi hyvän tärpin, tuon jälkeen vielä muutamia pikkutirrejä ja sitten muutama tunti ilman nykäisyäkään. Tuolla ei kannata aurinkoisena päivänä yrittää, paitsi ehkä jos olis puoli metriä lunta jäällä.

Sunnuntaina valitsin paikaksi jälleen Heposelän. Katsoin kartasta paikan jota ajattelin pommittaa mutta näin jo kauempaa että siinä istuskelee ukkoja rivissä. Olin siis liian myöhään jäällä, vasta kaheksan aikoihin. No päätin sitten jäädä vähän matkan päähän suunnitellusta paikasta, erään montun reunalle. Kairasin riviin kolme reikää ja aloin käymään niitä läpi, esin uitin kevennettyä tasuria ja kun siihen ei ottanut kokeilin vielä Nils Masterin papukaijalla jos joku sintti olis alla. Toisella reiällä iski heti Nilsun pudottua avantoon, haukena vedin kalaa ihan väsyttelemättä jäälle ja yllätys oli melkoinen kun jäälle nousi komea ahven. Ehdin jo innostua että tuliko talven toinen kilon ylitys mutta ei sentään, "vain" 910g.
 


Tämän varsin iloisen tapahtuman jälkeen oletin saavani päivän aikana lisää hyviä ahvenia mutta siihenpä se sitten jäi. Yhden n. 300g ahvenen vielä sain ja joitain savustuspönttöön kelpaavia 100-150g kaloja. Iltapäivästä tein vielä hullun 2,5km siirtymän toiseen kalapaikkaan mutta sieltä ei tullut kuin pari sinttiä. Jäällä oli kuitenkin hyvä kävellä kun kerrankin sain ostettua kohtalaisen toimivat liukuesteet kenkiin.

Jotain ihme pahoinvointia ja huimausta ollu viime aikoina joten sain lääkäristä pari päivää sairaslomaa. Lapussa luki että lääkäri on todennut työkyvyttömäksi minut mutta siinä lapussa ei lukenut että pilkille ei saa mennä. Joten minähän menin. Tänään kävin tuota lauantain paikkaa kyttäämässä. Olin samoilla reijillä jo hieman kuuden jälkeen mutta turhaan. Kuusi tuntia vietin jäällä ja saaliina yksi ahven ja pieni hauki. Oli kyllä vieläkin nihkeempi päivä kuin lauantaina, joku morrimies oli kai saanut puolikiloisen ahvenen ja muutamat nosteli kukkokaloja tapsipilkillä mutta niilläkin välineillä saalis oli varsin vaatimaton. Toivotaan että ilmat muuttuisi hieman pilvisemmäksi niin ehkä se aktivoisia kalat taas syönnille. Kelien puolesta lupailee muuten kyllä oikein hyvää, pakkasia riittää joten pilkkikausi jatkunee pitemmälle kuin viime keväänä.


3 kommenttia:

  1. Ite en oo saanu noin isoja ahvenia tänä talvena :( Isoin vaan 145g, hitusen harmittaa...mutta eipä se saalis ole onneksi se tärkein asia itelle tässä harrastuksessa. Kesällä sitten narraillaan tosissaan kaloja ;)

    VastaaPoista
  2. Tiukassa nuo isommat tuntuu olevan. Itellä tulee niin paljon reissuja talven aikana että väkisin joskus onnistuu. Tänään oli 40. reissu näillä jäillä. Eilen 9 tuntii jäällä ja kolme ahventa, tänäänkin pitkä päivä jäällä ja kymmenkunta sinttiä jotka jätin lokeille + hauki joka pääsi kasvamaan.

    VastaaPoista
  3. Itekki oon jättäny lokeille ja muille pedoille sintit tänä kautena, paitsi yhden kerran vähä kokkailin. Itekki olisin enemmän käyny pilkillä, mutta osa-aika työ ja sairastelu haittoi.

    VastaaPoista