sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Höytiäisellä

Pitää kirjotella raportit tuoreeltaan tänne kun vielä jotain muistaa, eipähän tuu niin paljon valeheltuu jos monen päivän päästä yrittää reissuja muistella :D Eli tänään Höytiäisellä, yritin viime vuoden ottipaikoilta etsiä kalaa mutta joko siinä ei ollut kalaa tai sitten se ei syönyt. Aamun toiselta reiältä tuli ensin kevennettyyn tasuriin pari kevyttä tärppiä, sitten vaihdoin Eepen seiskan kuorevärissä ja sitäkin tökki joku kala kovasti. Vaihdoin vielä pienempää tasuria ja alamittakuhahan sieltä sitten nappasi.

kuhanpoikanen

 Tämän jälkeen oli hiljaista ainakin 4 tuntia. Mietin että onko kala siirtynyt kirkkaassa vedessä syvemmälle kun lumet on lähtenyt jäältä ja läksi jonnekin Laitasaaren kupeelle pommittamaan 10-16 metrin vettä. Sieltä ei tullut tärppiäkään. Pois kävellessä löysin reijitetyn alueen josta joku oli jäljistä päätellen kiskonu lähipäivinä kalaa mutta vaikka kokeilin useista vanhoista reijistä eri tasureilla ei tullut tärppiäkään. Alkoi olla ideat aika vähissä. Palailin vielä aamun paikoille ja päätin että saa olla viimenen avanto. Söin eväät ja heiluttelin pilkkiä mutta tyhjältä tuntui. Lopulta päätin että Höytiäinen on ihan paska järvi enkä tule enää koko keväänä uudestaan...no pilkkiä pois kelatessa iski ahven kiinni MA-mutu karvapyrstöön. Pilkki äkkiä takaisin veteen ja heti perään toinen välivedestä...parissa minuutissa nostelin 7 ahventa ja siian jäälle...kairailin lisäreikiä ja kyttäilin niitä mutta sain vain joitain hentoja tärppejä (ilmeisesti siikoja).  Kaikkein pienimmät mosarit yms. karvapyrstöt ei ollut mukana kun en siikapilkille ollut lähtenyt, niillä ja varsinkin morrivehkeillä olis siikoja saanut varmasti härnättyä useampia kappaleita. Kokeilin jotain epätoivoista viritystäkin.....irrotin jostain tasurista värikoukun ja sidoin sen pelkästään siimaan ja sain pudotettua pari metriä jään alle...siinä sitä nypyttelin ja kalahan siihenkin tarttui....vedin liian kovasti sen avantoon ja n. 500g siika repesi irti avannossa...tuohonkaan ei sitten lisätärppejä tullut. Loppuajan istuskelin tuolla yhdellä ottireiällä ja sain härnättyä vielä kolme ahventa lisää. Ahvenet ei ollut mitään suuria, isoimmat silmäpuntarilla n. 350g mutta ihan sinttejäkään ei seassa tuntunut olevan.

Nyt on muuten ongelma, meniskö huomenna Heposelälle haukia pilkkimään vai tuohon tämän päivän paikalle siikoja kyttäilemään....jos jonkun mosarin virittelis ohueen siimaan niitä vois sieltä saada. Toisaalta vois pitää vaikka yhden päivän taukoa harrastuksesta, alkaa väsyttämään liikaa kun ei yölläkään malta tarpeeksi nukkua....ja eikös lomalla pitäs levätä ja rentoutua :D Omat lomat on ainakin paljon raskaampia kuin työviikot.

Perus settii....mukana se yks pakollinen siika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti