maanantai 2. maaliskuuta 2015

Höytiäisellä. Osa 2.

Tänään piti lähtee morrilla pyytämään siikoja mutta suunnitelma ei aivan toteutunu. En nimittäin löytäny toukkia mistään. Kolmelta huoltoasemalta kysyin, yhessä ei ollut toukkia lainkaan myytävänä ja kahdessa paikassa oli toukat loppunu. Ja yks huoltoasema oli kadonnu kokonaan....en tiiä oonko nukkunu viimeset kuukaudet nimittäin Kaltimontien Neste oli lopettanu jo marraskuussa ja tänään kun aattelin että käyn ostaa toukkia oli koko Neste hävinny ja tilalla oli vaan tasanen hiekkakenttä. Oon kuitenki ohi ajanu tuosta kymmeniä kertoja että vissiin pitäs hommata silmälasit.

Yritin sitten edellisen päivän reikiä kyttäillä mosarin kanssa mutta nekin on niin kevyitä ettei kovassa tuulessa saanu oikein tuntumaa koko touhuun. Ilma oli muutenkin muuttunu semmoseks että en uskonu siikojen syövän mitenkään hulluna joten päätin keskittyä ahvenen pilkintään. Niitä tuolta sais mutta pitäs kairata paljon enemmän ja isommalla alueella. Yhden pienen parven kun löysin niin kalat hakkas ihan pietun kevennetyn päätykoukkuunkin. Muutamat filekalat siitä sai ja sitten syönti loppui yhtä nopeesti kun oli alkanukin.


OM NOM NOM


Joku puhelinmyyjä soitteli sitten ja sen kanssa meinas mennä hermot kun ei uskonu että en tarvii mitään Avotakkaa tai Kotiliettä. Samalla kun huusin sille mummolle että ei kiinnosta hevonv**tuakaan niin tuli kunnon tärppi ja meinas vapa lentää kädestä. Vähän aikaa siinä sitten kyttäsin ja pieni haukihan sieltä nousi vaikka hetken jo elättelin toiveita isosta ahvenesta.Tuolla alueella kyllä puolen kilon ahvenkin olisi huikea saavutus joten en varsinaisesti ison ahvenen perässä tuonne reissuja tee....ihan pientä sinttiä paikalla ei kuitenkaan tunnu olevan vaan ainakin tasurilla tulee pelkästään tuommosta hyvää ruokakokoa. Tuon hauen jälkeen tuli varmaan kymmenen tärppiä välivedessä ja mietin että mikä helvetti siellä oikein tökkii kevennettyä eikä ota kiinni. Pudotin karvapyrstön veteen ja siika otti välittömästi....lisää niitä ei tullut vaikka vielä vähän aikaa yritin mutta taas tuli se yks pakollinen siika. En muista millon tuolla olis tullu käytyy ettei vähintään sitä yhtä siikaa saisi.

Tästä yritän tehä elämäni ensimmäistä kertaa graavisiikaa...tuolla se muhii jääkaapissa. Näistä ei kai voi saada mitään lapamatoja vaikka vähän väärin valmistaisi?

Siian maha oli ihan täynnä pientä, muutaman sentin mittaista kalaa joten ei ihme että tasapainot kelpaa...mietin myös että tuommonen hyvin pieni vertikaaligi saattas kelvata, pitäs vaan löytää tarpeeks pieniä jigikoukkuja. Alunperin ostin noita tasapainojen pyrstöksi särkyneen perälevyn tilalle mutta nuohan oli ihan liian pieniä eikä tasurit oikein uinu. Kalliita muuten olivat, 6 kpl tommosia olemattoman kokosia jigejä 5,95. Eli melkein euron kappale...noiden valmistaminen ei varmaan maksa mitään kun joku köyhä kiinalainen niitä riisipalkalla duunailee mut kai niitten kulettaminen maapallon toiselta puolelta maksaa.
Seuraavat kaks päivää oon luvannu hengailla veljenpojan (9v) kanssa ja tarkotus olis että myös hän saisi pilkillä kalaa...pitää miettiä olisko tuo Höyskän paikka riittävän varma että sieltä jotain saisi vai pitäskö lähtee johonki lammelle kiskomaan läpinäkyviä sinttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti