maanantai 5. tammikuuta 2015

Lomat ohi ja silleen

Huomenna olis viimenen lomapäivä mutta jäälle en enää mene...siitä syystä että takana on jo neljän päivän pilkkimaraton melko äärimmäisissä olosuhteissa. Lisäksi huomenna olisi tarkoitus testailla uutta järjestelmäkameraa joten pilkkivehkeet saa jäädä vessan nurkkaan kuivumaan.

Edellisen raportin jälkeen on tullut tehtyä useita reissuja Kuoringalle ja Heposelälle. Kuorinka ei ole antanut isompaa ahventa vaan kappalemäärää on ollut runsaasti. Heposelkä on vastaavasti antanut paremman kokoista kalaa mutta niitä on ollut vähemmän. Vaihtoehdoista jälkimmäinen on enemmän mieleeni. Suurimmat ahvenet jotka omaa pilkkiä söivät olivat hieman yli 700g painoisia.

Molemmissa paikoissa tuli pilkittyä melko ääripään keleissä joten en tiedä mistä niin suuret saaliiden vaihtelut johtuvat. Heposelällä iso ahven otti pilkiin kovassa räntäsateessa ja tuulessa sekä kovassa pakkasessa mutta Kuoringalla kumpikaan keli ei tuntunut olevan kalakeli. Tosin tällä kertaa oli miehessä ja vehkeissä vika koska siiman päässä pitäs olla tapsipilkki eikä tasapaino. Sillä tulis nyt isoo kalaa reput niin täyteen että hirvittää. Ei tasurimiehillä oo mitään jakoja. :D

Tasapainopilkintä on kuitenkin tällä hetkellä meikäläisen laji. Se on muuttunut entistä mielenkiintoisemmaksi kun on päässyt jäälle kavereiden kanssa jotka myös pilkkii pelkästään tasapainoilla. Eri välineiden vertailu on mukavaa, jokaisella on omat suosikkipilkit ja suosikkivärit joista riittää juttua aina reissun aikana ja vähän niiden jälkeenkin.
Kalojen määrissä on myös samanhenkistä ajattelumallia että muutama isompi filekala riittää eikä tarvii onkia kymmentä kiloa pikku silppua. Koko ajan ei tarvitse siiman päässä nykiä, riittää että jokunen parempi kala käy nykimässä pitkin päivää.

Pilkin tasapainoilla myös viime talven mutta nyt olen siirtynyt käyttämään hieman suurempia pilkkejä. Suosikkipilkkejä on tällä hetkellä Karsimaxin 7cm mallit ja erilaiset pienvalmistajien tekemät kevennetyt tasapainot. Pari tuttua pilkkimiestä myös valmistaa itse tasapainoja ja niilläkin olen onnistunut jo saamaan kaloja.

Uskollinen pokkarikamera joka vuosia on kulkenut pilkillä mukana on päättänyt sanoa yhteistyösopimuksen irti. Se on toiminut satunnaisesti joten olen kuvannut enimmät kuvailut blogiin kännykkäkameralla joka onkin melko vaatimaton paska kun köyhänä päätin nuukailla ja ostin jonkun budjettimallin puhelimen. Puhelimen kamera tuntuu toimivan miten sattuu...välillä kuvista saa jotain selvää ja välillä hyvä jos erottaa että kuvissa on ahvenia. No nyt kun kameralaukusta löytyy valokuvausharrastusta varten Canon 6D voi kalareissuilla pitää mukana vaikka vanhaa kunnon 450D:tä.

Tapaninpäivän kaloja Kuoringalta. Suurin n.400g. Ottivieheenä "PaNuCCi" -kevennetty tasapaino.

Kahlattiin sohjossa ympäri Kuorinkaa. Kalarosvon kevennettyä puri pikkuahvenet.

Heposelän kaloja. Nilsun papukaija maistui.

Heposelän ahvenia, erivärisillä Karismax tasureilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti