tiistai 6. tammikuuta 2015

Tasurit järjestykseen

Kalamies.comista sain hyvän vinkin. Tee-se-itse tasapainorasiat vanhoista VHS koteloista. Kaverilla näin yhden ihan käytännössä joten päätin valmistaa itsellenkin pari kappaletta. Telttapatjani oli hävinnyt johonkin joten siitä ei voinut leikellä suikaleita mutta kaveri oli jostain löytäny tuommosta istuinalustaa/perseenlämmitintä joka ajaa saman asian. Siitä leikkasin epämääräisen muotoisia suikaleita ja liimailin epoksilla kiinni. Koska mulla on tunnetusti peukalo keskellä kämmentä eikä mitään kannattas yrittää tehdä itse niin nämäkin meni vähän reisille. Tein liian harvaan viiltoja varsinkin toiseen koteloon, pikkutasureita mahtus enemmänkin yhteen koteloon...varsinkin kun taas on netistä tilattu lisää pilkkejä.

Näiden rasioiden pitäisi estää arvokkaita tasureita kolhiintumasta ja naarmuuntumasta pilalle. Tähän asti olen kuljettanut pilkit vanhoissa uistinrasioissa mutta niissä ne takertuvat toisiinsa ja kolisevat koko ajan repussa. Lisäksi joistain on lohkeillut pyrstöjä kun pääsevät heilumaan väljissä lokeroissa. Eivät heilu enää...toivottavasti :D Seuraavaks pitää modailla pilkkireppua että kaiken saa mahtumaan mukaan, omistan nimittäin erittäin hienon ja kestävän Väre -pilkkirepun mutta se on suunniteltu lähinnä kilpapilkintään eikä näin ollen täytä kaikkia vaatimuksia tasurionkijan näkökulmasta tarkasteltuna...ehkä blogissa myöhemmin juttua repun tuunauksesta (eli pilalle menneestä repusta).

Reiskahan elää vielä!

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköiset rasiat! Tuo on kyllä toimiva systeemi, itselläkin on jo monta talvea kulkenut tasurit samanlaisissa koteloissa. Eikä yksikään tasuri ole noissa vielä hajonnut. :D

    -Suurkalastaja

    VastaaPoista
  2. Oivallinen vinkki pilkkien kuljettamiseen =)

    VastaaPoista