lauantai 17. tammikuuta 2015

Vaikeita pilkkireissuja

Viime viikonloppu meni sen verran reisille ettei siitä jääny paljon lapsille kerrottavaa...eikä blogiin. Lauantaina Heposelältä 200g ahven ja kilonen hauki. Sunnuntaina jostain Jänisselältä päin kokemusta. Kokemusta myös metsään "eksymisestä" ja munia myöten lumessa tarpomisesta. 20 astetta pakkasta ja 6m/s tuulta, alusvaatteet hiestä märät jne. Kaloista ei havaintoa. Tänään aattelin että pitää ottaa varman päälle ja kävin Kuoringalta hakemassa ruokakalat. Aamulla tuntui että tänäänkään ei tule mitään mutta sentään kalapussi painoi nelisen kiloa ja sekaan mahtui yksi hieman vajaa puolikiloinen. Tämäkään reissu ei pelastanut Kuoringan mainetta joten taitaa jäädä tämän talven viimeiseksi Kuoringan reissuksi. Piti jo edellinen jäädä mutta jospa se nyt sitten olisi tämä.

Kalastelin melkein koko päivän PanuCCin kevennetyllä tasurilla ja perinteisellä haarukkavavalla. Syvässä vedessä tasurointiin paras mahdollinen yhdistelmä. Isoille tasureille voi käyttää paksua kuitusiimaa ja silti onkiminen on tunnokasta. Lisäksi paksu kuitu ei sotkeudu kun sitä lappaa jäälle metri tolkulla...monofiili menee semmoselle saatanan sykkyrälle että joka kerran saa leikata siimasotkuja puukolla. Iso tasuri tuntui toimivan parhaiten, pienemmät antoi vain ihan olematonta silppua.

Rakentamani tasurirasiat on olleet muutaman reissun testissä, tasurit pysyvät melko hyvin järjestyksessä jos kalastajan liikkeet ovat rauhallisia mutta jos tarkoituksena on esim. ryömiä jossain perkeleen pusikossa ja hyppiä ojien yli tasurit eivät pysy järjestyksessä. Lisäksi voin antaa hyvän vinkin: "Älä avaa rasiaa villakynsikkäät kädessä". Vähintään kolmen tasurin koukut hyppää välittömästi kynsikkäisiin kiinni ja ainut mahdollisuus on leikata ne puukolla irti. :D

Reissun suurin kala puraisi pilkkiä ihan päätykoukun puolelta.

Hyvää ruokakalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti