sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Taas Kuoringalla


Tänään oli siitä erikoinen pilkkireissu että oltiin isommalla porukalla jäällä ja ihan autolla kalapaikoilla asti kun tähän asti on tottunu pitkiin kävelymatkoihin. Viiden miehen voimin kyttäiltiin isoja ahvenia ja kaverilla oli ihan kaikuluotainkin uskoa touhuun antamassa mutta kun kala ei syö niin se ei syö. Tasurin perässä niitä nousi pohjasta väliveteen mutta mitkään uittokikat eikä tasurin vaihdot auttaneet. Morrilla ja pystypilkillä olis tänään saanu kasvatettua kalapussin painoa ja jossain vaiheessa tuli mieleen että pitäisikö sittenkin ruveta taas onkimaan sekaisin pystyllä ja tasurilla mutta aattelin että jos kerran isoa yritetään niin tasuri saa olla vedessä vaikka sitten ei nykäsyäkään tulisi. Puolilta päivin sattui minulle päivän paras reikä joka antoi reissun suurimman ahvenen sekä toisen ihan hyvän kokoisen, lisäksi kaksi todella raskaan tuntuista kalaa irtosi välivedessä.
Päivän erikoisuutena voitanee mainita pystypilkillä kalastaneen tyypin jäälle nykäisemä nieriä. Tiedän kyllä että järvessä niitä uiskentelee mutta en ole koskaan nähnyt sellaista pilkillä saatavan.

Ilma oli tänään mahtava suurimman osan päivästä. Tuulta oli jonkun verran mutta koska lämpötila oli plussan puolella ei missään vaiheessa ollut kylmä. Sellainen leppoisa kevään tuntuinen päivä vaikka eletään vielä helmikuun alkupuolta mutta tämä talvihan onkin ollut kovin erikoinen kelien suhteen. Päivällä oli pieni räntä/vesikuuro mutta iltapäivästä alkoi jo aurinko kurkistella pilven raosta. Viikon päästä voisi jotain muuta järveä kokeilla, siis ainakin toisena päivänä :D Jotenkin tuntuu että tuolla on niin paljon pilkitty ja parhaat ottipaikat tökitty reikää niin täyteen että varmaan alkaa kalat olla jo häirittyjä että uusien vesien kokeilu voisi olla ajankohtaista.

470g ja 300g. Tänään "papukaija" tuntui kelpaavan kaloille paremmin kuin luonnolliset kuorevärit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti