lauantai 15. helmikuuta 2014

Hiljaista Höytiäisellä

Piti taas vaihteeks keksiä joku muu järvi kuin Kuorinka pilkkipaikaksi ja viikolla kun kuulin juttua että Höytiäiseltä on kalaa tullut niin sinnepä sitten kulkuni suuntautui. Höytiäinen on ollut aina vähän nihkee paikka joten ennakkoon en odottanu mitään suuria kalapussillisia ja kun semmosia ei tullu niin en myöskään pettynyt pahasti. 

Aamusta olin jo ennen kahdeksaa jäällä ja kävelin suoraan kivikkokarille päin. Siitä oikealle oli joku edellisenä päivänä kairaillut useampia reikiä mutta kalaa siinä ei tuntunut olevan. Niinkuin ei tuntunut olevan koko kivikkokarin ja kallioluodon välisellä alueella josta yleensä Varparannalla olen kalat tottunut saamaan. Joku mormyskamies nosti jäälle n. 300g ahvenen mutta muuta en nähnyt hänenkään saavan. Väitti minulle että kala painaa puoli kiloa...en kehannu väittää vastaan että ei pahota mieltään, sama mulle vaikka olis väittäny kiloseks. Toinen pilkkijä tuli lähistölle ja se onki pystypilkillä muutaman helvetin pienen sintin, pilkki näytti pitemmältä kun kalat....mitä lie kiiskejä ollu?

Ite siis ongin tasurilla ja tällä kertaa oli kehimisvapa käytössä joten ongin huolellisesti vesikerrokset pohjasta pintaan ja pinnasta pohjaan. Ei ottanu Nils Masteriin eikä Karismaxiin...ei vaikka eri värejä testailin ja eri värikoukkuja. Ei edes tökkiny minkäänlainen kala minun pilkkejä. Välillä ongin mosarillakin muutaman reiän jos siikoja olis sattunu uimaan kohdalle mutta ei niitäkään.
Kun viiteen ja puoleen tuntiin ei tullut ensimmäistäkään merkkiä kaloista ajattelin jo lähtee autolle kävelemään mutta satuin kohtaan johon joku oli edellisenä päivänä poraillu puolenkymmentä reikää ja jäljistä päätellen niitä oli ongittu pitemmän aikaa joten päätin kokeilla siitä vielä. Harmaaseen Ässään tuli heti pari varovaista tönäisyä. Vaihdoin tilalle sinisen MA-muikun ja heti oli kala kiinni. Kuusi ahventa nousi jäälle niin nopeasti kuin ne pystyy vedestä nostamaan. Sitten syönti loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Pari muuta reikää oli hiljaista ja sitten yhdestä reiästä kyttäilemällä onnistuin saamaan toiset 6 ahventa. 3 viimeistä tuli aika pinnasta kun lähdin nostamaan tasuria, muuten ei koko aikana ollut välivedessäkään mitään tapahtumia. Vähän jäi semmonen tuntuma että jos tuossa olis aamusta jo ollu niin kalaa olis noussu paremmin....jos ja jos...

Varoitan muuten että elkää hyvät ihmiset ostako kuvassa näkyvää Kinetic merkkistä pilkkivapaa. Motonetistä otin kaks kappaletta kun yhen vavan hinta oli 1,9e. Olishan se pitäny arvata että niin halvalla ei saa kuin paskaa. Vapa on toki tunnokas ja mukava sillä on pilkkiä jos se suostuu joskus toimimaan mutta puolan kiristysruuvi menee välillä niin jumiin että ei aukee vaikka sormenpäät verillä vääntää ja sitten taas saattaa kalan nykästessä olla niin löysällä että puola pyörii vapaana. Pitää kattoo saako noita jotenki korjattua vai heitänkö roskiin ennenkuin hermot menee.Kaloja 12 kpl, paino 1,18 kg eli pientä. Suurin ahven tasan 200g. Vaikka sitä isompaa tietysti yritetään niin täytyy sanoa että ihan hyviä ruokakaloja nuokin. 

Kirpun vapa tositoimissa. Pari kertaa karkas siima avonaisesta kärkihaarukasta kun tein liian nopeita heilautuksia mutta hyvä tuolla oli muuten onkia ja tekniikan oppii hetkessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti