sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Viinijärvi (Viiniranta)

Joo. Aattelin että pitäs löytää paikka josta sais kiskottuu ihan älyttömästi kalaa, koolla ei niin väliä. Viikko sitten oli useita yli kymmenen kilon pusseja pilkitty kisoissa tuolta alueelta mutta tänään ei ihan semmosiin ois varmasti päässy paraskaan onkimestari. Tosin hommaa vaikeutti se että en ollut paikalla koskaan käynyt ja alue oli helvetin laaja.

Lähtö meni vähän myöhäksi kun yöllä piti kytätä taas telkkaria myöhään ja aamulla pää tuntui liian raskaalta että ois jaksanu auringon nousun aikaan nousta jalkeille. Kellojen siirtokin teki sen että jäällä oltiin periaatteessa tunnin myöhempään vaikka oikeesti ei edes oltu :D Kesäaikaa kello kymmenen olin isäukon kanssa jäällä, itse ehkä olisin jo aiemmin ennättänyt pilkille mutta päätin näin säästää bensakuluissa.

Heti alusta asti oli selvää että matalammassa pilkittiin kun pitkään aikaan missään. Pientä ahvenen sinttiä siis ihan helvetin pientä tuli vähän sieltä sun täältä muutamia kappaleita. Pohjan muoto tuntui liian tasaiselta ja mielenkiinto pilkkimiseen alkoi parin tunnin jälkeen hiipua. Pieni hauki sentään tuli jäälle mutta ei sen kummempaa. Aurinkokin lämmitti niin että haalarin alla oli kuuma kuin saunassa ja nestehukka meinas yllättää kun kävelin ja kairasin kun hullu.

Syötiin eväät ja juotiin kahvit ja mietittiin että lähetäänkö autolle kävelemään mutta päätettiin lähteä saarten taakse katsomaan miltä järvi sillä puolella näyttää. Heti matalasta 5 särkeä nopeasti yhestä reiästä ja taas hiljeni. Kiertelin paikkoja joissa oli edellisenä päivänä kairailtu mutta ei mitään muuta ku pari kiiskeä jään päälle.

Alkoi tuntumaan melko nihkeeltä kun sitten ihan vahingossa satuin paikalle jossa joku oli muutaman reiän porannu ja kengän kannalla puhkaisin yhden avannon auki. Pilkki veteen ja pientä ahventa ja särkee sai nyhtää kymmeniä (tai satoja, ei laskettu). Isompia kaloja oli seassa mutta todella harvassa tai sitten ne ei syöneet. Pari kertaa jumputti ohuen mormyskasiiman päässä joku puolikiloinen ahven joka kuitenkin karkasi avannon alla. Sitten tuli molemmille mieheen melkein yhtä aikaa n. 400g kalat ja melkein rupes tuntumaan että tästä vielä hyvä reissu tulee mutta siihen se sitten jäi. Hauki vei multa vielä mormyskan ja kun pienempikin kala lopetti syömisen lähettiin lätkimään. Tulihan tuolla jäällä oltua taas joku 6 tuntia. Ens viikonloppuna pitää kyllä yrittää aiemmin aamusta vesille...eikä minnekään tuntemattomille paikoille. Toisaalta ihan mielenkiintosta kokeilla uusia mestoja mutta sitten jos kalaa ei tule alkaa tuskastuttamaan kun ei tiedä pilkkiikö turhaan jossain ihan paskassa paikassa. Semmosessa paikassa josta joskus on isoja saanut jaksaa istua vaikkei nykäsyäkään tulisi...


"taloussiikaa"

 reissun ainoat kalat jotka sentään vähän tuntui siiman päässä


aurinkolasit ei oo tänä keväänä ollu kertaakaan päässä ja silmät on ollu aika kipeenä, tänään päätin ne ottaa mukaan mutta olivat tipahtanu jo pihalla taskusta ja jääneet auton renkaan alle....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti