sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lampiahvenia jälleen

Eilen tuli käytyä Roukalahdella isäukon ammattiliiton pilkkikisoissa. En osallistunu virallisesti ja punnituksetkin meni miten meni kun tuntu että ainakin puoli kiloa liian vähän kisan järjestäjä ilmoitti minun kalapussin painoksi. Pari ihan ok ahventa sain aluks ja sitten nypläsin surviaisen toukilla ja pienillä tapsipilkeillä sormenmittasta ahventa ja särkee joista painoa kertyi reilu kilo. Tuo pohjoispää Roukalahdelta ei ollu ennakkoon tuttu niin eksyin vähän huonoon paikkaan, muu porukka pilkki eri suunnassa ja kisa voitettiin muutamalla pienellä hauella ja n. 300g lahnoilla.

Tänään sitten viime viikonlopun ottipaikoilla ja paljastettakoon nyt että kyseessä on Kuurnan Valkealampi kun ei nuo saaliit niin mahdottomia ole loppujen lopuksi että niitä tarvitsisi salailla ja varmasti kaloja riitää vaikka niitä useampikin ukko olisi onkimassa. Laitoin oikein isommat pilkit ja paksummat tapsit kehiin mutta ihan niin isoja kaloja ei tullut kuin edellisellä kerralla. Aamulla olin jäällä hieman auringon nousun jälkeen, joskus puoli seitsemän aikoihin (olisi pitänyt olla aikaisemmin mutta tuli oltuu baarissa Aarne Tenkasen keikalla ja pakko oli nukkua muutanma tunti). Kala söi kohtalaisesti mutta syönti oli lyhyt. Noin 8 aikoihin kun aurinko oli jo täydessä korkeudessaan homma tyssäsi ihan täysin ja muutaman tunnin vielä kiertelin lammella ja sain vaan pari onnetonta sinttiä ja pari isompaa kalaa karkuutin.

ihan kohtalaisen kokoista kalaa ja varsin perinteisillä välineillä

1 kommentti:

  1. Moikka. Hyvä blogi sulla! Mites toi valkealampi voisitko vähän valottaa mistäpäin lampee kannattais kokeilla? Muutaman kerran oon käyny ja jokakerta tyhjin käsin pitäny lähtee kotiin...

    VastaaPoista