sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Hieno kevätpäivä Onkamolla

Aamulla vähän suunniteltiin että ajaisko Valkealammelle mutta kuitenkin pyöräytettiin auton keula kohti Onkamoa. Ei oo tullu pariin vuoteen käytyä kun ei oo tuoltakaan kauheen kaksisia saaliita tullut, viimeksi noin kymmenen vuotta sitten sai kalaa kiskoa ihan repputolkulla mutta joitain vuosia sitten kevätkeleillä oli mennä munat pataan.

No tänään ei ollu pelkoo nollareissusta. Heti alusta asti oli selvää että pientä ahventa on melkein joka paikassa mihin vaan avannon kairasi. Sormen mittasta ahvenensinttiä ja vähän suurempaa särkeä tuli satoja kappaleita, mulle varmasti jotain 300-400 väliin ja isällekin reilut 200. No entäpä isot ahvenet? Pari vähän kookkaampaa iski heti aamusta pienen silpun seasta ja sitten semmosia 100-200g kaloja tuli sieltä täältä harvakseltaan.....kunnes! Juotiin kahvia ja tapahtui taas outo ilmiö: Toinen pilkkii pientä sinttiä tyylillä "pilkki veteen ja kala ylös"...kairasin siihen parin metrin päähän reiän ja sain päivän suurimman, 450g kalan ylös. Kävi tuuri, siima napsahti poikki avannossa mutta sain kalasta kiinni ja eikun repusta uutta pilkkiä avantoon, ei ollut aikaa solmia uutta morria siimaan vaikka käytinkin liukupilkkiä.... 200-300 g kaloja tuli muutama putkeen kunnes hiljeni. Sitten alkoi taas pienen kalan syönti ja meinasin jo jättää avannon kunnes tuli 400g kala ja muutama vähän pienempi. Ja viereiseltä avannolta edelleen ihan pientä sinttiä. Liekö suurempi sivuliukuinen pilkki houkutellut isoja kaloja paremmin kuin pienempi ja suoraan putoava tapsipilkki.

Lokkiparvet sai mahansa täyteen ja varmasti varikset ja korpitkin saavat osansa. Ilma oli mahtava vaikka aamulla oli -17 astetta... ja on huhtikuun ensimmäinen päivä. Aurinko lämmitti sen verran kuitenkin että korkeintaan aste oli pakkasta iltapäivästä kun jäältä poistuimme. Ja ekaa kertaa oli uudet AURINKOLASIT päässä. Kyllä niistä oli apua. EIKÄ TÄMÄ TARINA OLE APRILLIPILA!

kameran puute harmitti, kännykän paskalla ei pitäs edes yrittää kuvata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti