torstai 19. huhtikuuta 2012

Kevään reissuja

Viimeset reissut ollu melko samanlaisia kalansaaliiden kannalta tarkasteltuna että en oo jaksanu ihan kaikkia raportoida mutta kerrottakoon niistä nyt lyhyesti sen minkä muistan....

9.4. Roukalahti

Loistava keli liikkua jäällä. Luminen mutta ei upottanut. Pientä ahventa reilusti, isompiakin ihan mukavasti. Suurin ahven 33 cm mutta ei ehkä ihan edes puolta kiloa kun oli niin laihassa kunnossa. Isompi ahven söi siinä laitasaarten väliköstä vähän selälle päin. Tapsipilkillä kaikki. Bongattu aamulla ukkometso jäällä, sekä porukka joka kairaili moottorikairalla reikiä ilmeisesti ihan vaan sen vuoksi kun niitä tulee niin perkeleen nopeasti, onkivat ehkä yhden reijän kymmenestä.

13.4. Viinijärvi

Taas. Moneskohan kerta samalla lahdella. Lumi oli muutamassa päivässä muuttunut vetiseksi sohjoksi jäällä mutta eipä haitannut kävelyä. Kalaa etsin saaren luota syvältä, ei löytynyt. Eikä matalasta. Eikä aluksi oikein mistään. Läksin kävelemään kohti salmea johon Keretinlahti päättyy ja sieltä täältä sain pientä ahventa. Ehkä puolivälissä saaren ja salmen välistä löysin 15 metristä kalaa ihan simona mutta oli onnetonta sinttiä. Pienen ahvenensilpun lisäksi n. 300g lahna ja avannon alta irronnut iso kirkaskylkinen kala. Ehkä siika. Siimat meni ilosesti sotkuun muutaman kerran. Tästä lähtien en pilki noin syvässä jos ei oo pakko.

14.4. Onkamo

Onkamolla yksin koska vesisadetta lupaili eikä halukkaita mukaanlähtijöitä ollut. No eipä tuo satanu vettä kun yhen pienen kuuron iltapäivällä joten ilmojen puolesta hyvä reissu. Ja saalistakin tuli, sitä pientä ahventa ja särkee ihan älyttömästi ja kyttäilemällä muutamia reikiä sain n. 5 kilon pussillisen karkeampia ahvenia, suurin ehkä 400g. Muitakin kalastajia oli ihan lähialueella mutta eivät tuntuneet isoja tavoittavan. Tosin edellisenä päivänä oli joku vetäny n. 800g ahvenen ja monia yli puolen kilon kaloja.

15.4. Onkamo

Isäukko lähti mukaan. Ongittiin samoilla reijillä kuin edellisenä päivänä. Olis ehkä pitäny kierrellä, se perjantaina isoja ahvenia kiskonu sälli oli vetäny nytkin hullun saaliin tasurilla jostain välivedestä. No ite kiskoin n. 10 paistokalaa ja vitusti pientä sinttiä. Isälle suunnilleen samanlainen saalis, mulla tais vaan olla vähän enemmän isoja :D Tasapainolla ois pitäny taas malttaa onkia, hetkeksi kun sen laittoi veteen niin muutama hyvä kala tuli mutta kun sitten hiljenee niin ei vaan malta uittaa.

19.4. Lautasuo

Joo. Saa olla ihan rauhassa nää tummavetiset ja matalat lahdet. En oo löytäny oikein koskaan ahventa kutupaikoilta vaikka jotkut niitä vetää metrin parin vedestä ihan hulluna. Ite pilkin mieluummin syvemmissä ja kirkkaammissa vesissä. Ennen kyllä Pyhäselkäkin antoi, nykyään ihan tukossa tuntuu olevan vaikka onhan se  totta että ennen pilkittiin melkein pelkästään pyhäselällä että joskushan se kala kohille osui.
Tänään siis Lautasuolla. Ekasta reiästä iski morriin n. 100g ahven. Luulin että saan paistokalat. Luulin väärin. 3 tuntia kairailin selälle päin 1-4 metrin vedessä. Kertaakaan ei enää edes nykinyt.

Nyt on jäätä vielä ihan kohtalaisesti joten viikonloppuna lähen Onkamolle ainakin, ehkä myös Särkijärvellä pyörähdän. Niistä sitten raporttia...toivotaan että ainakin se puolkilonen ahven tulis tämänkin talven jäiltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti