keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

jaksasko sitä jotain kirjotella

Melkein kuukausi vierähtänyt edellisestä päivityksestä mutta pilkillä on silti käyty joka viikonloppu. Kalaa ei vain ole tullut ihan yhtä hyvin kuin mitä tammikuussa ja helmikuun alkupäivinä. Kovasti olen yrittäny Heposelältä isompaa kalaa löytää mutta melko laihoiksi on saaliit jääneet. Ruokakalat on tullut pari kertaa mutta ei mitään kehuttavaa. Ei vieläkään ole sattunut sellaista päivää että saisi useampia isoja ahvenia nostella....korkeintaa yksi vähän karkeempi saattaa sattua reissua kohti jos sitäkään mutta eipä lannistuta, ehkä se vielä sattuu se parempi reissukin tälle keväälle.

12.2. tein ainoan Heposelän ulkopuolelle suuntautuneen reissun kun kävin kokeilemassa Ukonselkää mutta en nähnyt koko päivänä edes kaiussa kalaa. Kaksi todella hyvännäköistä selkämatalikkoa kävin kokeilemassa ihan siitä syystä että jos en kokeile jää harmittamaan että olisko siellä sittenkin isoja ahvenia. No ei ollut. Eikä ollut luotojen kupeella eikä kaislikon reunoilla eikä missään muuallakaan. Joskus reilu 20v sitten tuolta sai tapsipilkillä kalaa melkein mistä vaan mutta ei vaikuta sellaiselta paikalta että kannattaa enempää uhrata vähiä pilkkipäiviä Ukonselän tutkimiseen. Seuraavana päivänä eli 13.2. olin sitten Liperin Onkisalmella samoilla paikoilla josta aiemmin sain muutaman filekalan. Tällä kertaa jouduin etsimään kalaa todella kauan, tosin etsin sitä aika pieneltä alueelta kun kiersin yhtä matalikkoa ympäri. Jossain vaiheessa löysin kalat n. 3,5m vedeltä ja pari kertaa pyörähti alla parvi joista noukin pikkutasureilla 13kpl ja 3,2kg ahventa.

Tuosta reissusta viikko ja kokeilin Hartikkalan lahtea ja Hepolahtea mutta en löytänyt kalaa ja nekin vähät mitkä näkyi kaiussa ei olleet syönnillä. Ainoastaan kaksi pientä haukea ja n. 200g ahven. Sitä seuraavana päivänä taas kävelin Pöllänniemestä Heposelälle ja tutkin muutaman etukäteen hyvältä vaikuttaneen paikan mutta ne osottautuivat liian syviksi. Siitä sitten taas kävely paikkaan josta tänä talvena on kalaa tullut ja heti ekalta reiältä nappasikin 625g ahven. Seuraavaa kalaa sai odottaa kolme tuntia ja kun sen jälkeen ei pariin tuntiin nykäisyäkään niin aattelin että kaksi kalaa saa riittää. Ei siis mitään kappalemäärällä juhlimista.

Viime viikonloppu oli selkeesti talven tuskaisin kun edellisellä viikolla satoi lunta niin paljon että jäällä liikkuminen oli muuttunut raskaaksi. Jossain Heposelällä kierreltiin kaverin kanssa, itse kyttäsin pientä aluetta ja sain aina silloin tällöin jotain parinsadan gramman kaloja, kaveri sai vähän kauempaa aktiivisemmin kalaa etsimällä pari reilun puolenkilon ahventa. Seuraavana päivänä piti olla pilvisempi keli mutta kun aurinko paistoi kirkkaasti pilkittiin melkein tyhjää edellisen päivän paikoilta. Mulle 3 kpl ahvenia joista yksi n. 300g ja kaverille pari pientä haukea ja ½kg ahven. Vaikeeta ja rasittaa taas kun ei voi kelejä valita työpäivien takia. Ehdottomasti kuluttaisin kaikki leudot ja pilviset päivät jäällä ja huilaisin kirkkaat ja kovat pakkaskelit...toivotaan että ensi viikolla kun on talviloma niin sattuu edes muutama hyvä kalailma. Olen vähän yrittänyt tiedustella onko täältä päin kukaan saanut kalaa ja muutamat tuntuu ihan onnistuneen ja vieläpä samoilta vesiltä mistä itse olen pyytänyt melkein täysin tyhjää...Pitäisi varmaan vaihtaa vesistöä mutta jotenkin kun otin tämän talven "projektijärveksi" Heposelän niin aattelin pitäytyä päätöksessä. Ainakin pari reissua sinne pitää lomaviikolla tehdä ja miettiä sitten olisko joku Viinijärven tummempi puoli tai Pyhäselkä riskin arvoisia paikkoja minne viittis tehä reissuja...vai ottasko loman enempi rentoutumisen kannalta ja antas ahventen olla rauhassa. Ei siinä ainakaan rentoudu jos tarpoo jäällä kilometritolkulla ja kairaa reikää kasituumasella yli puolimetriseen jäähän. Nythän on kyllä pieni mahdollisuus että jonnekin muodostuu plussakeleillä laikkuja mutta toisaalta viikonlopuksi on säätiedotus veikkaillut lumisateita joten jos laikkuja tulee ne jää lyhytaikaiseksi iloksi eikä niistä ehdi lomalla hyötymään...pitää vaan hiki päässä tehdä muutama reissu ja luottaa siihen että kyllä ne kalat jostain löytyy.

Laitetaan vielä blogin kaunistukseksi muutama suttuinen kännykkäkuva.

Perus ruokakalaa...seassa yks 400g.

Yksi kohdekala jo vähän sinnepäin. Mädin turvottama 625g jolla mätiä mahassa 95g. Hyviä reissun piristyksiä vaikka ei tulis useampia kappaleita.


Melkosta sinttiä mutta söivät kuitenkin isoa tasuria päätykoukun puolelta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti