sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pilkkikausi: Päättynyt

Eilen lopettelin pilkkikauden, Ilomantsin korvessa oli vielä riittävästi jäätä mutta koska kala ei syöny niin viimeisestä reissusta jäi melkonen paskanmaku suuhun. Olis varmaan pitäny panostaa hommaan paremmin mutta kun muutaman tunnin yrittämisellä ei saaliina ollu ku jokunen sormenmittanen sintti päätin luovuttaa ja ajelin takasin kaupunkiin sohvalle makaamaan.

Täällä päin kausi päättyi jo viikko sitten kun mökkijärvellä alkoi jäät olla heikossa kunnossa, sieltä saaliiksi yksi 300g ahven ja jonkun verran pientä silppua. Pääsiäisviikonloppu olikin vähän parempi kun löydettiin kalaa Pyhäselän Lautasuolta. Siellä useampana päivänä tuli käytyä...paras oli pitkäperjantain reissu kun ensin kierrettiin Hepolahtea nelisen tuntia ilman mainittavaa saalista ja sitten suunnattiin Lautasuolle josta löysin matalasta kalat ja kiskoin mukavan kuuden kilon pussillisen ahventa vihreällä ässällä, suurimmat oli reilun neljänsadan gramman painoisia. Syönti oli niin kovaa välillä että eipä juuri kovemmin voi pilkkiin kala iskeä. Tasuri toimi parhaiten, kaveri jonka morrivehkeet ei oikein antanut saalista huusi vieressä että "jätkä vetää kalaa yhtenä kyrpänä". No muut päivät ei sitten olleet yhtä hyviä, toisena päivänä kyllä kiskottiin kalaa kappalemääräisesti todella paljon mutta suurimman osan sai jättää lokkien ruuaksi, jonkun verran tuli semmosta 100-200g ahventa....kolmantena aamuna oltiin jäällä aamulla kuuden aikaan ja heti sain muutaman 200-400g ahvenen mutta kun aurinko nousi ei enää edes silppu tökkinyt.

Pilkkikausi oli melko onnistunut, tosin 10 suurimman ahvenen yhteispaino oli vaivaiset 6,8kg :( kun kaverit kisko kilosia ja muita isoja ihan urakalla. Tavoitteena oli kuitenkin kilon rajan rikkominen ja se onnistui itseltänikin jo heti alkutalvesta. Ensi talveksi hommaan kai sen kaikuluotaimen mutta edelleenkään en meinaa panostaa pelkästään sen ison ahvenen kyttäämiseen, oli taas niin mukavaa kiskoa perusahventa matalasta karvapyrstöillä. Haukia tuli 26 kpl mikä on varmasti enemmän kuin aikaisempien n. 30 pilkkivuoden yhteismäärä :D

Äsken kaivelin jo jigirasiat esille ja aloin vähän karsimaan repaleisia pyrstöjä ja tylsiä koukkuja roskiin että mahtuu uutta tavaraa tilalle. Aika varmaa on että kuukauden päästä vasta alkaa kuha ja hauki iskemään joella jigiin mutta kai se pitää taas käydä huvikseen heittelemässä jo aiemmin. Blogissa voi kyllä olla nyt jonkun aikaa hiljaista mutta eiköhän sitä taas jotain raportoitavaa jossain vaiheessa ilmene.

Lautasuon saalista

Uus laji tasurilla: Säyne :)

Mökkijärven ongelma: Aina yks parempi ahven ja sitten ihan silppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti