lauantai 31. toukokuuta 2014

Kympit paukkuu

Ollu vähän ankee viikko kun on ollu niin kylmää ja sateista. Pari kertaa on tullu heiteltyä jigiä joella mutta saaliina vain kaksi alamittakuhaa, molemmat n. 43-44cm. Tänään oli jo vähän lämpimämpi päivä joten piti taas käydä joen rannassa kääntymässä. Oletin että kaupungilla on ruuhkaa mutta ihmiset oli kai jossain päättäjäisjuhlissa tms. kun oli niin hiljaista. Ennätin tehdä Tuulaakin laiturilta pari heittoa jigillä kunnes rupesin kävelemään laiturin viertä pitkin ja heiluttelemaan jigiä ylös alas kun tällä tekniikalla nousi useita hyviä kuhia viime kesänä. Ei menny kauan kun tuli jäätävä tälli jigiin ja samantien lähti siimaa kelalta. Vähän aikaa mietin että se jättikuha on kiinni mutta kala teki sen verran pitkiä syöksyjä että aika nopeasti päättelin että siiman päässä riehuu paremman kokonen hauki. Muutaman hyvän syöksyn kala teki ja junnasi jossain pohjan tuntumassa kun en pariin minuuttiin saanu sitä näkyville. Sitten kävi kauheen kokonen pyrstö pinnassa jolloin laji varmistui.

Olin pari päivää aikaisemmin ostanut uuden haavin motonetistä joten kalan saamiseen oli kohtalaiset mahdollisuudet, vanhaan haaviin ei olis kannattanu yrittääkään....muutama kalan syöksy, haavi alle ja kala haaviin...nostaessa katkes haavin alumiinivarsi. SAATANAN SAATANA! Kala kuitenkin kuivilla ja uudet haukienkat 10,6 kg/114cm. Edelliseen ennätykseen tuli parannusta 2,1 kg. 26 vuotta ennätin virvelillä kalastaa ennen kuin meni kympit rikki. :D
Kala oli pakko ottaa ruuaksi koska sen vapauttaminen ei niissä olosuhteissa ollut mahdollista. Melkosesti oli tuuria että kala pysyi kiinni, peruketta ei tietystikään ollut kun haukea en ollut yrittämässä, 0,12 kuitusiiman jatkeena ollut 0,30 monofiilitapsi oli melko pahasti rispaantunut mutta kesti. HUH HUH!

Seuraava kalareissu taitaa mennä ens viikon puolelle kun taas tulee asiaa haavikauppaan. Tällä kertaa ostan niin suuren haavin että siihen mahtuu vaikka tappajahai. Tuon nyt hajonneen oletin kestävän kaikki mahdolliset kalat mitä näiltä kalapaikoilta voi nostaa mutta väärässä tuli oltua. 


ps. kiitokset ravintola Tuulaakin naiselle jätesäkistä jolla kalan sai kuljetettua kotiin likaamatta autoa


2 kommenttia: