torstai 9. tammikuuta 2014

Hiljaista bloggausta

Ei oo jaksanu kirjotella blogia kun kalastusrintamalla ei oo tapahtunu viime aikoina mitää kovin erikoista. Pilkillä on tullut käytyä kun jäät tuli jo itsenäisyyspäivän aikoihin mutta saaliit ei ole olleet kovin kummoisia. Ruokakalat sentään joka kerta mutta kun joulun seutuun alkoi vettä satamaan ja kelit meni plussan puolelle niin isommille järville ei oo uskaltanu lähtee urheilemaan.

Ainut maininnan arvoinen seikka lienee että oon jättäny toistaiseksi toukkien kanssa säätämisen ja siirtynyt lopultakin tasapainopilkintään. Suurempien kalojen toivossa tämän tein ja voin kyllä sanoa että ainakin kappalemäärä on harventunut, mitään isomuksia ei kuitenkaan vielä oo kohalle sattunut. Yleinen saalis on n. 10 ahventa joista kaikki otettavan kokosia + hauet tulee ylös paremmalla prosentilla kun pystypilkeillä ja morreilla. Tasapainopilkintä on myös siitä mielenkiintoista että se on huomattavasti monipuolisempaa. Eri vesikerrosten läpi käyminen ja erilaiset uittotekniikat ja eri värien ja tasapainotyyppien testailu tuo vaihtelua sellaisiinkin päiviin jolloin kalat ei ole kovin aktiivisia. Tapsipilkillä onkiminen on huomattavasti yksitoikkoisempaa nykyttelyä.

Laitetaan jotain kuvaakin todisteeksi että kalaa on tullut. Jospa sitä jaksaisi tarkempia reissuraportteja kirjotella jatkossa.
Eka onnistunut tasurointireissu Viinijärvellä

Viinijärveltä päivän ainoat kalat yhdestä reiästä

Kukkokaloja lammelta


Onkamon kaloja nollasyönniltä


Vesisateessa Heposelällä joulupäivänä


Onkamon jäitä sumuisena päivänä

Loppiaisen saalista Honkalammelta, tähän mennessä talven suurin ahven 250g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti