torstai 18. huhtikuuta 2013

Ukonlahdella matalassa!

Maanantaina 15.4 läksin Höytiäisen siikapaikoille vielä kertaalleen mutta sattui semmonen tuuli ja vesisade että ei siellä kauan viihtynyt, 1 siika ja pari ahventa saaliiksi ennen kuin alkoi vesi tunkemaan vaatteista läpi. Tiistaina iltapäivästä kävin kokeilemassa Keretinlahtea viinijärvellä mutta syönti ihan nollassa, vähän pientä silppua sai kun jaksoi etsiä. Noin huonosti ei oo tuolla syöny ikinä vaan talven pahimmilla pakkasilla paksun lumen aikaankin on helpommin tullut saalista.

No eilen pidin huilipäivää pilkiltä mutta kuitenkin kävelin jäällä kameravehkeiden kanssa tutkimassa kevään merkkejä ja huomasin että matalaan Ukonlahteen oli kairailtu paljon reikiä. Itse en ole siellä koskaan aiemmin pilkkinyt ja viime vuosina vesi on ollut niin matalalla ettei siellä kai ole voinut kalastaakaan mutta nyt kun vedet on ennätyskorkeuksissa oli lahden perukoilla jään alla n. 0,5m vettä josta tänään aamulla kuuden aikaan satuin löytämään syönnillään olevaa ahventa. Syönti oli yksi rajuimmista ja lyhyimmistä joita on kohdalle sattunut. Pari kiloa pientä sinttiä tuli kun vaan tasapainon pudotti reikään ja kiskas kalan jäälle. Väliin sattui muutama parempikin ja siiman kestävyyttä testasi päivän suurin 472g. Syönti loppui yhtä nopeasti kun oli alkanutkin ja sen jälkeen tuli enää muutamia hajakaloja sieltä täältä kun kiertelin lahtea. Aamulla oli tarkoitus vaan kokeilla lahtea ja kävellä sitten kauemmaksi selälle mutta sinne ei nyt ollut tarvista lähteä, aurinko alkoi jo kahdeksan jälkeen aamusta pehmittämään jään pintaa että paikoitellen olisi varmasti ollut hankalaa kävellä pitempiä matkoja. Aamun huippusyönnin jälkeen yritin vähän aikaa härnätä kaloja morrilla mutta kalat tuntuivat iskevän paremmin Ässään. Nyt oli jo toinen reissu tänä keväänä kun ei tarvinnut syöttien kanssa nyhrätä joten ehkä tulevaisuudessa luotan enemmänkin tasapainopilkintään.

Eipä taida enää kannattaa ajella 50km matkaa Roukalahdelle tai Onkamolle keväisin kun ihan tuosta lähirannoilta saa tuommosia mörköjä, tiedä mitä siellä vielä sattuu pilkkiin iskemään jos useampana päivänä tekis täsmäiskuja samoille mestoille. Huomenna oon paikalla ihan varmasti jo auringonnousun aikoihin.
Kamera taas kotona joten ruma tiskipöytäkuva päivän suurimmista kaloista. Otin 10 kpl ruuaksi ja loput jäi lokeille.

ISSOO! Suurin 472g!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti