torstai 7. helmikuuta 2013

Onhan sitä tullu pilkittyy

 On ollu muutamat viime reissut niin ankeita ettei oo jaksanu paljon päivitellä blogia mutta jos sattus olemaan olemassa joku ihminen joka tätäkin lukee niin kirjotetaan nyt jotain niin eivät luule että olen hukkunut järveen. Eli tuon edellisen raportin jälkeen on tullu käytyy pari kertaa Kuoringalla ja reissut oli melkein samanlaisia kaikki, pientä ahventa joka reiässä ja isompia vaan muutama kappale eikä nekään oikeesti ollu mitään isoja, hyvä jos 200g:n ylitykseen pystyi. Viimesellä reissulla sitten meni jalka paskaks, liekö "marssimurtuma" tms. kun kahlasin 2,5 kilometrii upottavassa sohjossa niin loppumatkasta tuntui että jalka ei kestä enää kävellä metriäkään, nyt se on muuten kunnossa mutta ei kestä pilkkikengät jalassa kävellä kun muutaman sata metrii kun alkaa koskemaan. Siksipä olen tehnyt reissuja sellaisille paikoille jossa ei tarvitsisi kävellä montaa kilometriä.

26.1. Valkealampi

Voi ristus. Kala oli pientä ja sekin söi huonosti. Minä poika näppäränä ajoin siihen uimarannan parkkipaikalle ja arvaattehan että miten siinä käy kun ei oo koko talveen aurattu sitä. Yritin sitä rinnettä ylös niin eihän se noussu ja kun peruutin takasin päin ottaakseni vähän vauhtia niin auto perkele lipsahti vähän tieltä ulos ja jäi pohjasta kiinni. Ensin siihen pysähtyi joku ohikulkija joka lainasi lapioo mutta ei se lapioiminen ja auton työntäminen auttanu joten soittelin velipojan hinaamaan. Saatiinkin se siitä sitten irti hinattua kun alamäkeen vedettiin mutta oli niin saatanasti lunta että jäi uudestaan kiinni. Sitten jo alko keinot loppumaan niin joku avulias ohikulkija pysähtyi tarjoamaan apua ja nelivetomaasturilla kiskas auton tielle niin että pääsin siltäkin reissulta lopulta kotiin.

2.2. Höytiäinen

Varparannalla yms. mestoilla joutuu aina kävelee niin kauas joten kurvasin jo ennen varparannan tietä rantaan kohdasta jossa kyltti kertoo paikaksi SOMERLUOTO. Siitä on joskus tullu ihan mukavasti kalaa ihan lähirannasta. (ei pidä sekoittaa muihin höytiäisen somerluotoihin joita kartasta löysin ainaki 2 kpl) Tällä kertaa kalaa ei ollut lähirannassa venetalaiden edustalla, ei ollut oikealla päin talasniemessä  eikä oikein missään. Meinasin jo vaipua epätoivoon kunnes kolmen tunnin kairailun jälkeen läheltä luotoa sain härnättyä morrilla ja surviaisen toukilla 20 säälittävän pientä ahventa plus yhden noin satagrammasen. Jotain vikaa Höytiäisessä, oon kuullu monista kalattomista tai max. parin nykäisyn reissuista joten saa olla ihan rauhassa minulta nyt tuo järvi, korkeintaan viimeisillä jäillä kokeilen siianpilkintää.

6.2. Särkijärvi

Tämä se on semmonen paikka että kalaa saisi vaikka kuinka paljon, koossa vaan on toivomisen varaa. Aamulla klo 9 aikoihin muutama +100g ahven ja iltapäivällä klo 14 jälkeen jokunen n. 200g kala. Siinä välissä n. 5kg pientä sinttiä ja muutamia isoja särkiä. Kyllä ne paikkaansa pitää ne kisatulokset, helposti tuolta vetäs toistakymmentä kiloa jos viitsisi onkia mutta ei niin pienillä tee mitään. Hieman oli jo havaittavissa semmoista aamu ja iltapäiväsyöntiä eli isomman ahvenen perässä kannattanee olla jo aikaisin jäällä. Otin muuten muutamasta särjestä selkäfileet jääkaappiin odottamaan ruuaksi valmistusta, en oo aikasemmin kokkaillu särkeä mutta kokeillaan kepillä jäätä, että miten äijän käy. :D Tuskin jäävät syömättä kuitenkaan.

Viikonlopuks pitäs keksii joku kiva paikka taas kun ei tuolta jäältä malta poissa pysyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti