maanantai 16. tammikuuta 2012

Uus blogi taas

Tuolla pilkillä istuessa kun ei oikein kala syönyt niin päätin että perustan uuden blogin niin voin ainakin kirjottaa jotain ylös jos ei saalista tulekaan. Blogien perustaminen on sen verran helppoa (ja ilmaista) että näitähän voi perustaa vaikka joka päivä uuden käsittelipä sitten aiheita kahvinjuonnista varpaan kynsien leikkaamiseen. Mutta tässä nyt ainakin talvella pilkkijuttuja ja jos kesään asti säilytään hengissä niin varmasti myös hauen kalastusta virvelivälineillä.

Tänään pilkillä Höytiäisen varparannalla ja niinku yleensä viime vuosina on käyny niin paska reissu mutta tulipahan tehtyy. En jaksanu lähtee selälle päin kävelemään joten kairailin melko matalassa Tirri-nimisen saaren lähistöllä. Reilun kahden tunnin jälkeen olin jo luovuttamassa mutta mitä vielä, kalahan alkoi syödä. Yhdeltä avannolta 20 sormen mittaista ahventa, 4 kiiskeä ja 1 särki. Morrilla pyydystin kalat kun olivat niin hengettömän pieniä että muihin välineisiin ei tullu kun nykäisyjä. Lähistölle tietysti kairailin reikiä mutta tyhjää täynnä olivat ne avannot. Kalat oli niin pieniä ettei Höytiäiseltä ole vuosiin tullut sellaista sinttiä, mutta toisaalta ihan hyvä että pientäkin ahventa, ei oo kuhat vielä kaikkia syöny.

Jäätä oli reilut 10 senttiä ja lunta aika helvetisti siinä päällä. Jossain paikoin oli vettä joka alkoi jäätyä kohvaksi eli tänä talvena odotettavissa erittäin huonolaatuiset jäät ja veikkaanpa että pilkkikausi ei jatku lähellekään vappua.

Niin tänä talvenahan tuli jäät varsin myöhään ja kun en ensimmäisten pakkasten aikaan marraskuussa jaksanut lähteä itseäni lampivesille hukuttamaan jäi kauden avaus niinkin myöhään kun loppiaiseksi. Tässä tilastoa tähän mennessä

6.1. Honkalampi: 2 ahventa yhteispaino.....100g
7.1. Aittolampi: 50 ahventa 2 särkeä yhteispaino.....1250g
8.1. Valkealampi: 55 ahventa 1 siika.....yhteispaino 1950g
14.1. Viinijärvi, Keretinlahti 151 ahventa 8 särkeä yhteispaino.....4150g
16.1 Höytiäinen, Varparanta 20 ahventa 1 särki.....yhteispaino 375 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti