torstai 23. toukokuuta 2013

Haukikausi avattu

Olen maailman laiskin blogin päivittäjä. Tai oikeestaan en tykkää kirjotella kalajuttuja jos ei oo laittaa kuvaa todisteeksi ja nyt ei ole. Patterit oli pokkarista lopussa eikä jaksanu järkkäriä raahata mukana. No laitetaan nyt saalistietoja kuitenkin.

Netissä pyöri juttua ja videoita uutuusvieheestä "Savage gear real eel" jolla pitäisi haukea tulla niin paljon että hirvittää. No netistähän niitä piti sitten tilata kun ei mistään kaupasta meiltä päin löytynyt ja ensimmäistä kertaa niitä olin uittamassa 8.5. Pyhäselän rannalla. Metkan näköinen viehe johon erehtyikin melkein ensimmäisellä heitolla parikiloinen kutematon mammahauki! Sittenpä oli hiljaista seuraavalla viikolla kun kutu oli kesken mutta 17.5. kalaa alkoi hieman uistimet jo kiinnostamaan. Hyvällä syönnillä ne eivät vielä olleet mutta saaliiksi viikonlopun aikana tuli 27 kpl haukia. Isot oli kai vielä kudulla kun saaliiksi ei tullut kuin pari kappaletta 2,5kg yksilöitä ja sitten reilusti pienempää. Suurin osa kaloista oli 1-1,5 kg välillä. Kalastin pienillä järvillä ja huomasin eri paikoissa eroja kalan otin välillä. Toisessa paikassa saattoi 20cm Real eelit pelata hyvin mutta toisella järvellä kalat oli niin arkoja että ottivat aivan pieneen valkoiseen toukkajigiin.

Kaikki saaliiksi tulleet kalat oli kutenut, mutta kaikkien mahat olivat tyhjät eli syöntiaika saattaa olla vasta nyt parhaimmillaan kun en ole kalalla vaan kaupungissa möllöttämässä.

Yksi pienempi lampi antoi lisäksi oranssilla kuusamon lipalla 3 ahventa ja 2 pientä säynettä.

Tuosta Real eel vieheestä vielä sen verran että varmasti 30cm kokokaan ei olisi liian suuri normaalikokoiselle järvihauelle mutta välineiltä vaadittaisiin jo enemmän kun ne ovat jo aika raskaita vieheitä. Tuota 20cm kokoa heittelee vielä ihan normivirvelillä kun painoa on n. 32g.

Ainiin kuhaakin on tullut yritettyä mutta kuha on kai tällä hetkellä kutupaikoilla jossain järvien matalikoilla eikä rannalta kalastava niitä tavoita ennen kesälämpimiä jolloin kalat saapuvat jokisuulle virran pyörteisiin ruokailemaan. Kuhapaikoilta tuli 21.5. saaliiksi kaksi haukea joista suurempi, 1.6 kg piti teurastaa ruokakalaksi kun sotkeutui haaviin niin pahasti. Kuhaksi sitä luulin kun iski syvästä virrasta enkä tunnistanut lajia ennen kuin haavissa. No hyvää se oli uunissa kerman kanssa haudutettuna. Viikonlopun kaloista osa on pakastimessa fileenä ja osa jauhettu kalapihveiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti