tiistai 18. joulukuuta 2012

Uusi kausi uudet kujeet (tai sitten ei)

Kesä meni niinku meni ja taas on alotettu uusi pilkkikausi, tällä kertaa huomattavasti aiemmin kun monena aikaisempana talvena, yli kuukausi aiemmin. Pilkillä tuli käytyä joulukuun 3. päivä ja sen jälkeen reissuja on kertynyt jo 6 kpl. Onkamolle, Valkealammelle ja joillekin pienille lammille joita ei kannata edes nimeltä mainita olivat niin huonoja kalapaikkoja. Muutamat paistoahvenet on tullu ongittua ja paistettua. Mainita kannattaa myös 650g siika. Joka reissulla on siist ullut kalaa...mutta jokin on mennyt vikaan? Mikä? Se että uusi talvi on alkanu peruspilkinnän merkeissä vaikka jossain vaiheessa suunnittelin että alottaisin opettelemaan tasapainopilkintää ihan tosissaan että kalojen keskikoko hieman nousisi.

No huomista varten on muutama uusi tasuri viritetty uusiin vapoihin odottamaan Höytiäisen veteen pääsyä. Pitäisi varmaan jättää toukat ja pystypilkit kokonaan kotiin että hommaan tulisi tosissaan paneuduttua. Saa nähdä miten käy. Periaatteessahan tasapainopilkintä on hallussa ja joskus olen saanut jopa hyviä saaliita pelkillä tasureilla mutta kovin suurta luottoa ei ole päässyt syntymään kuin aivan huippusyönnin päivinä jolloin kalaa tulisi melkein millä vaan pyydyksellä jonka veteen pudottaa.

Ehkä nyt tapahtuu muutos :D Saalista on toki kiva saada mutta mietin viime reissulla että mitä helvettiä minä teen 200 kappaleella sormenmittaisia sinttejä kun voisin saada pari kappaletta muutaman sadan gramman paistokaloja. Koitetaan pitää tätäkin blogia pystyssä talven mittaan, kesällä ei ollut paljon kertomista kun kalastus oli sitä perus hauen kiskomista mikä kiinnostaa tuskin ketään.

ps. patterit pitää ostaa kameraan niin voi ottaa edes kuvia kalareissuilta....jos joku ei jaksa lukee blogia niin voi katella kuvia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti