tiistai 22. toukokuuta 2012

Jigikuhat mielessä


Aiemmin tapahtunutta:

Olen haaveillut kuhan jigikalastuksesta jo kauemman aikaa ja kuulin vasta tänä keväänä että tuosta Pielisjoesta niitä olisi ihan mahdollista rannalta kalastavankin saada saaliiksi. Siispä kuhavehkeitä tilaamaan. Hong Kongin verkkokaupasta tilasin vavan ja kelan. Vapaa ei ole kuulunut ja shimanon kela joka perille saapui ei toimi kunnolla. Anti-reverse salpa päällä kela pyörii todella tahmeasti. Normaalisti pyöritellessä tuntuu olevan ihan ok mutta eipä tuolla uskalla vesille lähtee. Pitää palauttaa heti ensimmäisenä arkipäivänä ja ruveta kyselemään myös sen vavan perään. Kuitenki köyhä taas köyhtyi 100 euroo eikä tuohon hintaan vielä lasketa edes siimaa ja sitä jigimäärää joka varmasti tulee pohjaan jäämään. Mutta into on kova eikä sitä pienet vastoinkäymiset pysty lannistamaan.

Vapa sitten saapuikin ja kela lähtee paluupostissa takaisin. Kelan virkaa saa toimittaa vanha uskollinen Mitchell Avocet 1000 jolla on jo aika reippaasti kalaa kiskottu mutta koska tuo ei ihan pienimpiä UL-keloja ole niin käynee ihan kohtalaisesti Yoshino Jign Pro vavan kanssa. 

No. Kelalla oli vanha harmaa Fireline jonka kelasin väärinpäin Abu gardinal 100U kelalle joka saa tästä lähtien toimittaa UL-kelan virkaa. Mitcheliin puolasin uuden keltavihreän Fireline EXCEED siiman. Hommasin myös motonetista vähän kookkaampia jigejä.

Ja takaisin tähän päivään:

Testireissu suuntauti Kuhasalon aallonmurtajalle josta saaliiksi jäi ekalla yrityksellä n. 0,5kg hauki ja yksi ahven. Molemmat iski 4" sirppipyrstöjigiin. Lisäksi pohjaan jäi 2 jigiä joten pitää alkaa etsimään jostain halvempiä jigejä ihan kilotavarana. Gamakatsun koukut on kyllä pirun laadukkaita mutta ei niitä köyhän kannata kovin paljon pohjaan jättää. 

Vapa pelitti kivasti, ihan kevyimpään jigailuun siitä ei ole mutta tarkoitus onkin keskittyä virtaavassa vedessä kalastamiseen hieman raskaammilla jigeillä. Ainut huono puoli vaan tuntuu olevan että kalamiehiä noilla suhteellisen vähälukuisilla rannaltakalastuspaikoilla riittää joten saa nähdä kuinka pitkään menee ennen kuin siirryn taas kokonaan metsälampikalastajaksi keskelle vihonviimeistä korpea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti