sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Heposelkä, Pöllänniemi

Kuoringalle oli alunperin tarkotus mennä tänään mutta aamulla vähän venähti herääminen ja kun en ollu pitkään aikaan kuullu mitään saalistietoja siltä suunnalta niin painoin vaan kaasua Kuoringan kohdalla ja jatkoin matkaa Pöllänniemeen. Eilen kuulin vinkin että siellä on nyt sen verran iso ahven syönnillään että ei ohuilla siimoilla kannata pilkkiä ollenkaan :)

No ihan huikeita saaliita ei tullut, en tiedä olinko edes oikeilla paikoillakaan kun yritin aamulla seurailla jälkiä ja etsiä reikärykelmiä joissa eilen mahdollisesti olisi kalaa kiskottu. Pientä ahventa olisi saanut varmasti taas melkein mistä vaan mutta isompi oli todella nihkeällä syönnillä. Pelkkiä varovaisia hipaisuja ja irti päässeitä kaloja. Sentään mormyskaan iski talven suurin pilkkiahven (462g) ja aiheutti pienoisen paniikin kun ei meinannut millään tulla avantoon 0,12 siimalla :)

Keli oli jäällä huono ihan erilainen esim. Viinijärveen verrattuna. Yleensä kohvajää kesti mutta missä ei kestänyt niin sai kahlata melkein polvia myöten lumessa ja sohjossa. Kaiken lisäksi lumen alla oli piilossa vanhoja avantoja jotka ei suinkaan ollut jäätynyt umpeen vaan laajentuneet isommiksi ja kevättä kohti varmasti alkaa jäässä olla miehen mentäviä reikiä. Pakkasta oli n. 10 astetta ja tuuli teki ilmasta aika jäätävän.

Lähistöllä pilkitteli ilmeisesti venäläinen mies koska hän ei sanakaan puhunut vaan käsiä levittelemällä näytti että oli iso hauki katkonut siimat. Vajaa kiloinen hauenpulikka sillä oli pussissa, välineet oli kyllä sen mukaiset ettei pientä sinttiä oltu lähdetty pyytämäänkään.

Sekalaista saalista

Päivän (ja talven) suurin 462g

Uusi laji, luultavasti pasuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti