lauantai 28. tammikuuta 2017

Pitkästä aikaa vähän kalaakin

Muutamat ihan OK reissut on koostuneet siitä että päivän aikana on saanut härnätyksi yhteen sapuskaan riittävät ruokakalat. Ihan kivaa mutta mielellään kaloja nostelis vähän useammin kuin noin tunnin välein. Tänään sitten tapahtui kummia kun sain vähän kalaa...

Olin aamulla jo kahdeksan aikoihin Pöllänniemessä ja läksin siitä kävelemään Heposelän puolelle. Tavoitteena oli selkämatalikot 2-3km päässä. Keli jäällä oli aivan ihanteellinen, vaikka eletään tammikuun loppua muistutti aamu aivan huhtikuun aamua. Jäällä ei ole lunta juuri lainkaan, vain sen verran ettei jää ole liukas vaan pinta on semmonen rouskuva johon jää just ja just kengän jäljet.

Ensimmäiset reiät kairasin noin 1,5km kävelyn jälkeen mutta sinä ei näkynyt kuin muutamia hyvin ohuita viivoja pohjassa eikä ne kiinnostunut pilkeistä. Siitä sitten n. 600m selälle päin mutta paikka jota olin miettinyt etukäteen olikin aivan täyteen verkotettu joten jäin vähän kauemmaksi kyttäämään. Sain siitä pari ihan pientä sinttiä mutta isompaa ei kuulunut eikä näkynyt. Seuraavaan etappiin oli matkaa toiset 600m mutta sitä ennen oli todella suuri railo jossa jäät oli painunut korkeaksi harjanteeksi. Kairailin kirkkaita "peilejä" jotka oli jäätynyt railosta jäälle levinneestä vedestä mutta noista vaaleammista kohdista ei juurikaan ollut hyötyä kun jäällä on muutenkin niin vähän lunta. Yhdestä reiästä sain kuitenkin 5 kpl ruuaksi kelpaavia ja muutaman sintin. Jatkoin vielä vähän matkaa mutta totesin sen melko turhaksi koska matalikko jota meinasin kalastaa olikin niin laaja etten jaksanut kairata tarpeeksi että siitä olisin kalaa löytänyt. Takaisin kävellessä kokeilin siitä railon vierestä "ottireiältä" ja sain vielä yhden otettavan ja pari sinttiä. Lisäreiät lähelle ei tuoneet edes kaikuun elämää. Olin vähän pettynyt mutta en lannistunut tilanteesta. Läksin takaisin päin reilun kilometrin verran ja kairailin samaa paikkaa josta joulupäivänä sain pari haukea mutta johon ei pitänyt enää tänä talvena mennä. Hyvä kuitenkin että menin sillä noin kymmenestä kairaamastani reiästä kolme antoi harvakseltaa hyvänkokoisia ruokakaloja kun reikää vaihteli ja välillä heilutti isompaa tasuria ja vaihtoi välillä pientä karvapyrstöä.

Suurimmat kalat oli n. 400 grammaisia ja vain pari sain ottamaan kevennettyihin. Suurin osa isommista ahvenista piti pilkkiä niin että pohjan silppukasaa kun hämmensi niin aina joku isompi erehtyi ottamaan kiinni. Haukia en ihme kyllä saanut yhtään kappaletta vaikka tuosta aiemmin aina olen saanut, mutta eipä haittaa kun näin siinä Pöllänniemessä kun toinen pilkkimies veti pulkassa 7,9kg haukea :D Oli saanut jostain matalasta saarten luota.

Jännä päivä sinänsä kun kalaa tuli ihan mukavasti, lisäksi ilma oli aivan mahtava, lähes keväinen. Aurinko paistoi noin puolet ajasta ja pakkasta oli ehkä aste tai pari. Huomenna ei oo mitään paineita kalantulon kanssa joten voi keskittyy hakemaan jotain uusia mestoja.


Noin 5kg filekalaa.


Päivän viimeinen otti isoon tasuriin.

Iltapäivän pilvimuodostelma

Railolla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti